Ultima zi de cultură maghiară în centrul istoric al Timişoarei. FOTO

289

Festival de succes în acest sfârşit de săptămână la Timişoara. Centrul istoric a fost invadat de meşteri maghiari, de muzică şi mirosuri la care greu poţi să rezişti. Duminică este ultima zi a Zilelor Culturii Maghiare la Timişoara.

Bucătarii au pregătit produse tipice ungureşti, a curs berea şi pălinca, dar timişorenii au fost atraşi şi de meşteşugurile din ţara vecină. S-au putut cumpăra obiecte din sticlă, piele, lemn, paie, ţesături şi mărgele, toate creaţii hand made.

Festivalul s-a întins în Piaţa Victoriei, în parcarea de la Modex şi pe strada pietonală Mărăşeşeti. Timp de 3 zile timişorenii s-au bucurat de cultura Ungariei.

„Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să organizăm Zilele Culturii Maghiare la Timişoara. Ne-am gândit mai demult la asta şi când am văzut că în Cluj se organizează cu succes de 7 ani festivalul, şi totul a decurs fain, le-a plăcut şi românilor, şi maghiarilor, am zis de ce nu. Aşa trebui să fie, să sărbătorim împreună şi să ne cunoaştem valorile”, a declarat Peter Tamas, consului onorific al Ungariei la Timişoara.

Festivalul se încheie în acestă seară tot cu muzică. Va concerta trupa Dixiland Molnar cu prelucrări de jazz din toate timpurile și trupa Bikini. În Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, de la ora 18.30 veți putea vedea  spectacolul ”Opera Cerșetorilor” după piesa lui John Gay, regizat de Kokan Mladenovic și adaptat de Goli Kornelia (spectacol tradus în limba română).

LĂSAȚI UN MESAJ