Turist aventurat pe munte, salvat de drumarii din Banat. VIDEO

41
Atenție, la drumurile închise! Un turist s-a aventurat pe munte, la Rânca, deși drumarii anunțaseră ca artera nu este practicabilă și a rămas înzăpezit.
Norocul lui a fost că drumarii au mai trecut prin zonă și au reușit să îl tracteze și să îl scoată din viscol.
După operațiune, șoferul a postat un film pe Facebook și a povestit pățania prin care a trecut. Acesta a spus că este ultima oară când pleacă pe drumuri închise.
„Se spune ca nu mai sunt iernile de alta data… nu stiu cum erau ” alta data” , insa acum am crezut ca o sa se rastoarne masina din cauza vantului… si in imagini freza de zapada trecuse pe acolo cu 5 minute in urma. Drumarii fac tot ce pot.. cu tot ce au. Pe segmentul de drum cu probleme, adica aproximativ 2 km ( releul mare – intrarea in Ranca ) am vazut o freza, o vola si doua pluguri la lucru…doar ca nu pot face fata viscolului. Mi-am schimbat parerea despre drumari … data viitore cand spun ca e drumul inchis…. o sa sed cuminte pana vine anuntul de drum deschis. Daca nu venea freza sa ne scoata taras din nameti si apoi sa mearga in fata noastra…. astazi am fi ajuns in buletinul de stiri. Dragi soferi, nu plecati la munte fara cauciucuri de iarna, lanturi, macar o chinga de 10 m , lopata de zapada, sac de dormit, haine pt ski, ceva de rontait care sa alunge foamea pt cateva ore bune si rezervor plin. Sa aveti drum bun!”, a scris turistul pe Facebook.

 

Se spune ca nu mai sunt iernile de alta data… nu stiu cum erau ” alta data” , insa acum am crezut ca o sa se rastoarne masina din cauza vantului… si in imagini freza de zapada trecuse pe acolo cu 5 minute in urma. Drumarii fac tot ce pot.. cu tot ce au. Pe segmentul de drum cu probleme, adica aproximativ 2 km ( releul mare – intrarea in Ranca ) am vazut o freza, o vola si doua pluguri la lucru…doar ca nu pot face fata viscolului. Mi-am schimbat parerea despre drumari … data viitore cand spun ca e drumul inchis…. o sa sed cuminte pana vine anuntul de drum deschis. Daca nu venea freza sa ne scoata taras din nameti si apoi sa mearga in fata noastra…. astazi am fi ajuns in buletinul de stiri. Dragi soferi, nu plecati la munte fara cauciucuri de iarna, lanturi, macar o chinga de 10 m , lopata de zapada, sac de dormit, haine pt ski, ceva de rontait care sa alunge foamea pt cateva ore bune si rezervor plin. Sa aveti drum bun!

Publicată de Ionut Robu pe Luni, 17 decembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ