Turismul european prinde, din nou, viață. Ce țări îi așteaptă pe români de la 1 iunie

59

Având reguli clare de distanțare socială și multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, mai multe țări din Europa au anunțat datele de la care așteaptă turiștii străini. Pentru români, până acum, șapte țări au anunțat că renunță la măsurile de carantină la intrarea în țară. Din 3 iunie, de exemplu, Italia primește cetățeni din UE fără carantină.

1 iunie – Bulgaria: Bulgaria a anunțat vineri că renunță la obligativitatea carantinei de 14 zile pentru majoritatea europenilor, cu excepția celor din Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania și Marea Britanie. Dacă mergeți, însă, în Bulgaria înainte de 16 iunie, la revenire vi se poate cere să intrați în izolare.

3 iunie – Italia: Țara grav afectată de pandemia de coronavirus își deschide granițele pentru toate țările din UE și nu mai cere carantinare. Singura excepție este în Sardinia, unde zborurile interne spre insulă vor fi reluate din 15 iunie, iar cele externe din 25.

6 iunie – Portugalia: Din 6 iunie se redeschid plajele și automat sezonul turistic. Singura excepție este Arhipelagul Azore, unde se poate intra doar cu un test negativ Covid, făcut cu maximum 72 de ore înainte de sosire, sau prin acceptarea testului la aeroport.

De asemenea, în Madeira, este încă activă obligația de izolare pentru 14 zile, dar din 1 iulie va fi aplicată măsură testării gratuite la aeroport.

15 iunie – Grecia: 29 de țări au acces în țara elenă, printre care și România. Inițial singurele zboruri vor fi către Atena, dar din 1 iulie se va zbura și către insule.

15 iunie – Islanda: Se deschide pentru toate țările, iar la ajungerea pe aeroport, turiștii vor fi testați gratuit pentru COVID -19.

20 iunie – Cipru: Țara se deschide pentru turiști în două etape, iar România face parte din etapa secundă. Totuși la intrarea în țară, turiștii trebuie prezinte un test Covid negativ sau să plătească pentru un test la sosire.

Dacă se îmbolnăvesc în timpul vacanței, cheltuielile cu cazarea, masa și spitalizarea vor fi suportate de statul cipriot, nu însă și avionul spre casă, scrie Libertatea.

1 iulie – Spania: Turiștii vor intra în țară fără să mai fie carantinați pentru 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ