Tunuri grele prin mica publicitate! Au furat sume uriașe de bani

174

Mai mulți români au fost înșelați și păgubiți prin intermediul unor anunțuri de mică publicitate. Doi tineri din Râmnicu-Vâlcea au fost arestați pentru înșelăciune pentru că au păgubit cel puțin 13 români, cu suma totală de 180.000 de lei.

Banii pe care îi primeau în cont, prin virament bancar, ar fi reprezentat avansul pentru utilaje agricole pe care, în realitate, vâlcenii nu le aveau. Inculpaţii au reuşit, prin intermediul unor anunţuri de mică publicitate, să păcălească cel puţin 13 persoane din mai multe judeţe ale ţării cu aproximativ 180.000 de lei.

Judecătoria Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru înşelăciune, pe numele a doi tineri din Vâlcea, de 20 şi 26 de ani, care, în perioada iulie – octombrie anul acesta.

Metoda aplicată de vâlceni era una foarte simplă, aşa cum au constatat anchetatorii. Aceştia postau pe un site de anunţuri de mică publicitate vânzarea de utilaje agricole, la preţuri sub nivelul pieţei. În momentul în care erau contactaţi telefonic, cei doi bărbaţi solicitau celor interesaţi plata unui  avans, prin virament bancar. După virarea banilor, bărbaţii invocau diferite motive pentru care nu trimiteau utilajul, iar ulterior nu mai răspundeau la telefon.

Cea mai mare ţeapă şi-a luat-o un fermier din judeţul Vaslui, care a fost înşelat cu 32.600 de lei. De altfel, cercetările se pare că au început în urma plângerii făcute la Poliţie de către vasluian.

‘Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipale Râmnicu-Vâlcea, au efectuat o percheziţie într-un imobil din municipiul Râmnicu-Vâlcea, unde cei doi bărbaţi locuiau fără forme legale. Cu această ocazie, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane, cartele telefonice, laptopuri şi sume de bani’, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Poliţiştii vasluieni continuă cercetările în acest caz pentru a găsi şi alte eventuale persoane care au fost înşelate de către cei doi vâlcen prin aceeaşi metodă.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.