Tunelul „comunist” sau gheto-urban: gunoaie, infiltraţii de apă, vandalizări. Galerie FOTO

279
Tunelul pietonal care leagă strada Nera de Bulevardul Republicii nu mai reprezintă interes pentru autorităţile timişorene. Deşi este utilizat de foarte mulţi pietoni şi de biciclişti, pasajul arată jalnic.
Încă de la intrare te loveşti de gunoaie neadunate de luni bune (PET-uri, pungi, sticle de bere, hârtii). Imaginea devine şi mai sinistră cu cât înaintezi: pereţi scorojiţi, tenculaiă căzută, infiltraţii de apă care au dus la formarea bălţilor. Aşadar, şi pietonii, şi bicicliştii, sunt nevoiţi să circule prin apă. Carcasele de plastic ale cablurilor electrice au fost rupte şi oricând un copil al putea să se electrocuteze dacă atinge firele neasigurate. Lămpile sunt sparte şi mâzgălite cu graffitti. Asta în condiţiile în care reprezentanţii Primăriei Timişoara spuneau că vor reabilita tunelul pentru a fi folosit de pietoni şi biciclişti. Însă, de când a fost redeschis, în afară de introducerea iluminatului, nimeni nu a mai făcut nimic.
Tunelul a fost folosit până în 1988, în special de muncitorii care doreau să ajungă de acasă la fabricile din zona Gării de Nord. Acesta a fost descoperit de muncitori când a demarat şantierul de la Pasajul Jiul.

LĂSAȚI UN MESAJ