Tumoră gigant, extirpată într-un spital din vestul țării

1119

La Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a fost înregistrată o nouă premieră medicală, după ce medicul Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a reuşit să extirpe o tumoră gigant, de peste trei kilograme, de la o pacientă de 61 de ani.

„Este vorba de o intervenţie chirurgicală de excepţie, prin care medicul Singh Bhupinder a extirpat o tumoră gigant, situată la nivel maxilo-facial stânga, care a cuprins glanda parotidă, ceea ce putea duce la o pareză facială prin lezarea nervului facial. Intervenţia a avut loc la o pacientă în vârstă de 61 de ani cu multiplă patologie, de epilepsie, retard mental şi encefalopatie. După extirparea tumorii gigant de peste trei kilograme, pacienta care purta acest calvar de 18 ani poate spune că s-a născut a doua oară”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale transmis, luni, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, operaţia a durat patru ore şi a fost o reuşită, pacienta fiind stabilă şi în afara oricărui pericol, urmând să rămână sub supraveghere medicală câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ