Tripla magică!? Informatica va juca cu titlul Ligii 1 pe masă

100

Titlul național de futsal poate ajunge în acest an în vitrina unui club timișorean. Informatica Timișoara s-a calificat în finala Ligii 1 grație succesului decisiv cu 5-3 într-o adevărată semifinală cu Autobergamo Deva, și poate semna o triplă istorică.

Gruparea violetă poate realiza sezonul perfect în această stagiune prin câștigarea celor trei trofee puse în joc de Federația Română de Futsal. Informatica a câștigat deja Supercupa României și Cupa României dar va juca și finala campionatului. Elevii lui Robert Lupu își făcuseră un obicei de a le fura devenilor victoria în meciurile cu miză; așa s-a întâmplat în finala Cupei României din 2017, în Supercupa din 2017 și Cupa României 2018.

Și așa s-a întâmplat și marți seara, în jocul decisiv pentru intrarea în finala Ligii 1: Informatica a câștigat și merge în ultimul act în timp ce marea favorită Autobergamo va juca doar în finala mică, pentru medaliile de bronz.

La adăpostul clasamentului, timișorenii au început precaut meciul de pe teren propriu pentru că și remiza le era suficientă și îi trimitea în finală. Iar după primele 20 de minute ultimul act era departe de Timișoara pentru că Deva conducea cu 3-1. Gazdele au avut o parte secundă remarcabilă în care au răsturnat scorul și au marcat 4 goluri pentru un succes concludent cu 5-3. Au marcat Felipe Oliveira (2), Simic, Rakic și Savio.

În clasamentul grupei 1, Informatica a ocupat locul fruntaș cu 13 puncte, Deva a adunat 9 puncte, iar Poli Iași a încheiat cu 0 puncte.

Adversara timișorenilor din finală se va decide după semifinala din grupa 2: FK Odorheiu Secuiesc – United Galați. Finala se va disputa într-o serie de trei jocuri, două pe terenul echipei cu clasarea mai bună. Este a doua prezenta a Informaticii in finala campionatului dupa precedentul din sezonul 2015/2016 cand a fost invinsa de Targu Mures.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.