Trei turiști surprinși de o avalanșă în Parâng, unul este dat dispărut

112

Trei turişti au fost surprinşi, vineri, de o avalanşă pe Vârful Cârja din Masivul Parâng, unul dintre ei fiind căutat de salvamontiști și jandarmi montani.

Purtătorul de cuvânt al ISU HUnedoara, Anemona Doda, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în zona Vârfului Cârja din Masivul Parâng s-a produs, vineri, o avalanşă care a surprins trei turişti.

”A fost o avalanșă în Masivul Parâng, în zona Vârfului Cârja. În acest moment este dat dispărut un turist, plecat într-un grup de trei persoane. Au plecat pe traseu deși salvamontiștii au avertizat că nu este vreme potrivită pentru așa ceva. În zonă este ceață și pericol de avalanșe”, a spus sursa citată.

O echipă formată din trei salvamontiști și doi jandarmi montani au plecat spre locul avalanșei. Echipele de intervenţie au fost alertate în jurul orei 12.30, de către ceilalţi doi turişti care fac parte din grup.

Vârful Cârja are o altitudine de 2.405 metri.

UPDATE

Turistul surprins de avalanșă, în vârstă de 38 de ani, nu mai prezenta semne vitale atunci când a fost găsit de salvamontiști. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara acesta ar fi avut traumatisme cervicale și ale cutiei toracice. El va fi preluat de salvamontiști și coborât până la o zonă accesibilă pentru a fi preluat de medicul legist.

LĂSAȚI UN MESAJ