10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Trei fetițe din vestul țării, la spital din cauza unei substanțe necunoscute

Trei fetițe, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, din Orăștie, au ajuns, azi noapte, la spital, intoxicate cu o substanță toxică folosită pentru deparazitarea oilor. Una dintre copile, în vârstă de opt ani, se află în stare gravă și a fost transferată la un spital din Timișoara.

“Azi noapte, în jurul orei 00:30, la 112 s-au solicitat o ambulanță în Orăștie pentru trei minore de 8, 12 și 13 ani, care prezentau greață, vărsături, amețeli. Echipajul care le-a preluat și le-a evaluat le-a transportat la CPU Orăștie. Ulterior, au fost transportate la UPU Deva”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Hunedoara.

Micuța în vârstă de opt ani a fost intubată și ventilată mecanic și transferată la Spitalul de Pediatrie din Timișoara de către un echipaj SMURD cu medic.

Celelalte două fetițe au rămas la UPU Deva, iar după ce au primit îngrijiri medicale, au fost luate acasă.

Polițiștii au deschis o anchetă

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Din primele informații, fetițelor li s-ar fi aplicat pe păr o substanță folosită, de obicei, pentru deparazitarea animalelor. Copilele ar fi fost spălate cu această substanță pentru a scăpa de păduchi.

„În data de 24 decembrie 2023, în jurul orei 02:00, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin de către medicul de gardă al Spitalului din Orăștie cu privire la faptul că la unitatea medicală au fost aduse cu ambulanța trei minore, din Orăștie, intoxicate cu o substanță necunoscută provenită de la un produs pentru tratarea păduchilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că minorele se aflau într-un apartament din Orăștie, iar pe scalp li s-a aplicat o soluție pentru tratarea păduchilor de către două femei, mame ale celor trei minore. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

În urmă cu câteva zile, o tragedie a avut loc în județul Ialomița, unde o fetiță de cinci ani și-a pierdut viața, iar un băiețel, în vârstă de un an și 11 luni, se află în stare gravă, după ce bunica lor i-a spălat cu o substanță toxică folosită la deparazitarea animalelor, în încercarea de a-i scăpa de păduchi.

Sursa: https://servuspress.ro/

Alte subiecte :

Timișoara are un buget de peste jumătate de miliard de euro! Pe ce se vor duce banii în acest an

Bugetul Timișoarei, în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de lei, a fost aprobat astăzi, după o oră de dezbateri. Consiliul Local Timișoara a luat astăzi...

Liga AC LABS – proiect educațional

Liga AC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenților) este cel mai mare proiect educațional al Ligii AC. În fiecare an, principalul obiectiv al acestui...

Citește și :