Trecerile de pietoni din Timișoara ar putea fi iluminate

35

Autoritățile timișorene iau în calcul amplasarea unor stâlpi speciali de iluminat în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate. Ideea administrației locale vine după ce USR Timiș a făcut această propunere încă de anul trecut. La Cluj Napoca și la Brașov, aceste sisteme deja funcționează. În orașul din inima munților acestea sunt smart și se aprind doar când este o persoană prezentă.

Acum, edilul șef al Timișoarei, propune ca trecerile de pietoni nesemaforizate și în zone de risc să fie iluminate cu LED-uri.

”Va fi un anumit sistem, nu știu detalii, dar știu că eu am fost foarte mulțumit de iluminarea de pe Calea Sever Bocu, am primit foarte multe aprecieri de la cetățeni după ce s-a făcut iluminarea acelor treceri de pietoni și am cerut să facă așa peste tot. Directorul Culiță Chiș mi-a spus că este o soluție și mai bună și că în acest an vom ilumina trecerile din toate intersecțiile”, a explicat Robu.

Ultimul accident grav pe o trecere de pietoni din Timișoara a avut loc în urmă cu o săptămână. Atunci, două persoane au fost rănite după ce un TIR a lovit un autoturism care, la rândul său, a fost proiectat în pietonii de pe zebră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ