Trecerea de pietoni se poate înlocui cu mai multe cafenele

1324

A trecut lunga vară fierbinte ce ar fi trebuit să ne aducă un sens giratoriu nou, modern, optimizat, fluidizat, cosmetizat mai ceva ca în reclamele cu coafuri rezistente. La locul numit giratoriul de la Clinicile Noi, prin primăvară au apărut garduri. A fost desființată o trecere de pietoni. Aceștia ar fi trebuit să învețe să zboare sau să dea un ocol imens și să treacă două zebre pentru a ajunge unde se putea dintr-o singură trecere simplă. Timișoreanul a înghițit în sec și a îndurat în sec în speranța unei ipotetice îndreptări a situației.

Edilii noștri au vorbit de lărgirea carosabilului, de mutarea stâlpilor și de multe alte avantaje. În afara de distrugerea bordurilor din fața Facultății de Arte și ceva săpături tot pe acolo nu se vede nimic notabil. A trecut jumătate de an. E totuși un termen mult prea lung pentru pentru acest mare nimic.

Într-un oraș ardelean (deci nu pe alte meleaguri) o situație similară a fost rezolvată în mai puțin de două săptămâni și cu întârzierile de rigoare. Că doar și acolo s-a depășit termenul cu două sau trei zile. Dar nu cu jumătățile de an. Timp ar fi fost suficient să se sape chiar și o trecere subterană. Că loc este destul și oricum va fi nevoie peste puțini ani de așa ceva.
A început și anul universitar. Sutele de studenți fac un balet periculos printre mașini să treacă strada între școală și terasele din Piața Unirii. Dacă autoritățile locale nu sunt în stare să rezolve un prăpădit de sens giratoriu și trecerile de pietoni aferente, ar face bine să autorizeze câteva cafenele și berării pe cealaltă parte, pentru a evita pericolele din trafic!

LĂSAȚI UN MESAJ