Trebuie să plătescă daune Bisericii. A fost acuzată de mărturie mincinoasă!

190

O femeie din Focșani a fost condamnată de instanță să plătească 10 mii de lei Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după ce fețele bisericești au dat-o în judecată, acuzînd-o de mărturie mincinoasă.

Femeia este unul dintre cei 3 enoriași care în urmă cu 3 ani au fost excomunicați din Biserica Ortodoxă, o premieră în România în ultimele sute de ani – transmite corespondenta Europa FM, Claudia Toader.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a făcut o plîngere penală pe numele focșănencei după ce aceasta a lansat o serie de acuzații la adresa clericilor.

Femeia, în vîrstă de 52 de ani, a acuzat public fețele bisericești de luare de mită, la scurt timp după ce ea, alături de alte persoane, au fost excomunicate din Biserica Ortodoxă Română.

A primit un termen de căință și îndreptare, dar pentru că femeia nu și-a prezentat public scuze, Arhiepiscopia a reclamat-o, la Parchet, iar procurorii, după finalizarea cercetărilor, au trimis-o în judecată.

După numai 3 termene, ea a fost condamnată de instanță pentru mărturie mincinoasă la 6 luni de închisoare cu suspendare și la plata a 10 mii de lei către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, reprezentînd daune morale.

Inițial, reprezentanții Arhiepiscopiei ceruseră în instanță daune morale în sumă de 20 de mii de lei.

Totodată, femeia este obligată prin hotărîre judecătorească să presteze 70 de ore de muncă în folosul comunității, fie la Primăria Focșani, fie la Agenția de Șomaj.

Decizia Judecătoriei Focșani nu este definitivă.

sursa: europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ