23.7 C
Timișoara
duminică 26 mai 2024

Traseul de la PNL la PSD trece pe Drumul Județean 573A. Capete de tronson: Dunca și Hurduzeu, cu haltă la Orăvicean

Povestea e simplă: Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște, anunță că trece de la PNL la PSD. Găsește și motivul: DJ 573A. Nu că acolo ar fi vreunul dintre sediile partidelor. Ci că, de 70 de ani!, nimeni nu repară drumul, nici măcar PNL-iștii. Nici măcar Romeo Dunca. Și își aduce aminte de asta fix înainte de campanie, când o ordonanță de urgență, șmecheră, le permite primarilor să schimbe partidul înainte cu 60 de zile de alegeri și să nu își piardă mandatul.

Ce spune Nicolae Orăvicean:

„Motivele (trecerii de la PNl la PSD) sunt foarte clare: în primul rând, dezamăgirea mea și a întregii comunități legată de drumul județean 573A. A fost una din marile așteptări după aproape 70 de ani. Așteptările localnicilor vizavi de acest drum datează încă din perioada comunistă. A fost și promisiunea domnului Dunca, cel care, în campania electorală din 2020 a fost pentru prima și ultima oară în comuna Berliște. Toți sperau că la finalul mandatului vor avea un drum județean reabilitat, cu atât mai mult cu cât de la președinție și până la primărie era o linie politică PNL. Din păcate, au fost doar promisiuni.”

Bine, are dreptate omul când spune că nu e în regulă să repari de 15 ori microbuzul școlar pentru că se strică de câte ori traversează drumul distrus. Dar, până acum, cât a fost membru PNL, nu s-a plâns public de câți bani cheltuie pe reparații. Acum, când bat la poartă alegerile, gurile se deschid. Ale tuturor. Drept urmare, și a lui Romeo Dunca, cel care, pe Facebook, îi dă replica lui Nicolae Orăvicean, aducându-i aminte de alt drum: al banilor publici.

Ce spune Romeo Dunca:

„Motivul real al trecerii la PSD al domnului primar e dat probabil de tovărășia cu firmele de casă ale șefilor PSD din județ. Un motiv plauzibil în această direcție e dat de încredințarea fără licitatie și cu doar câțiva lei sub pragul incredintărilor directe, a unui contract de publicitate firmei care face, printre altele, servicii de înfrumusețare a podoabei capilare a celor interesați. Proprietara acestei societăți care a încasat zeci de mii de euro de la o localitate săracă este nimeni alta decât doamna Dana Tulbure Cristina, soacra lui Miliionuț Popovici Mihai, mare șef PSD în județ. Iar adresa unde au ajuns banii primăriei Berliște, conform sediului acestei firme, este exact acolo unde hodinește noaptea al nostru Miliionuț.”

Mai mult, Romeo Dunca susține că banii publici au și mai multe trasee foarte interesante:

„Celelalte promisiuni, de finanțare cu prioritate a proiectelor acestei comune dacă se trece la PSD sau direcționarea prin votul grupului PSD, în mod neloial, preferențial și ilegal a sumelor din procentul de 6% din TVA rămas la dispoziția CJ pentru distribuire au fost deja onorate. De vreme ce Berliște, o comună cu un sfert de locuitori în comparație cu alte UAT-uri, a luat la împărțeala penală – făcută în prezența șefilor PSD din județ, Nedelcea, Mălăiescu și chiar Popovici, la una din ședințele de CJ cu acest obiect, și care, probabil așteaptă o altă plată în contul firmei nevestei – mai mult ca Oravița sau chiar dublu decât orașele Moldova Nouă, și Herculane.”

La final, Romeo Dunca îi transmite un mesaj direct primarului din Berliște: „Așa că, dle Orăvicean, dacă tot e pe bani, măcar nu pozați în fată mare!”

Drumul Județean 573A a fost lăsat deoparte până în 2022, când Consiliul Județean Caraș-Severin a realizat DALI (documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) și a scos la licitație lucrarea, dar fără succes. Nicio firmă nu s-a înscris la licitație. Procedura se va relua, iar CJ vrea ca finanțarea și realizarea lui să fie făcute prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului în Muzeu

Muzeul Satului Bănățean Timișoara sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative care au în prim plan copiii. Astfel, vineri, 31 mai 2024 între orele 14...

Lucrări și spălări la rețele Aquatim

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzii Andrei Mocioni cu Bulevardul Revoluției din 1989. Pe...

Citește și :