Transporturile cu fructe și legume verificate la Moravița, în limitele admise pentru reziduuri de pesticide

130

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au controlat, în perioada 10 septembrie — 16 septembrie 2016, 118 de transporturi de produse de origine nonanimală, importate din Turcia, Argentina, Egipt, China, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Zimbabwe, care au însumat o cantitate de 2.358 tone.

Dintre acestea, 46 transporturi au fost verificate în punctele finale de import (depozite autorizate) și 72 de transporturi în posturile de inspecție la frontieră: Constanța Nord, Constanța Sud, Galați, Albița și Moravița.

Din fructele și legumele verificate – ardei gras, roșii, fasole, lămâi, struguri, portocale, pomelo, prune, smochine, rodii, piersici, mere, gutui, avocado, usturoi – au fost prelevate probe în vederea analizării în laborator pentru determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide.

Au fost prelevate și analizate 26 de probe, la care nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide.

LĂSAȚI UN MESAJ