Transport modern la RATT: dispar biletele clasice

1321

Timişorenii care nu folosesc prea des transportul în comun nu vor mai putea să îşi cumpere ocazional bilete clasice pentru a călători cu tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele RATT.

Primarul Timişoarei vrea să elimine biletele de hârtie. În locul acestora va apărea posibilitatea achiziţionării de bilete prin SMS. Măsura ar urma să intre în vigoare chiar de anul viitor.

„Noi vom introduce în curând plata de pe telefon și numai de pe telefon pentru transportul în comun. Nu ne mai complicăm cu alte sub-sisteme. În 2018, până la jumătatea anului, problema va fi rezolvată. Numai prin telefon! Asta înseamnă că nu vor mai fi chioșcuri unde să se vândă bilete, vom avea un sistem care va merge numai pe telefon și plata cu card bancar”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Un astfel de sistem există şi în Cluj Napoca de câţiva ani şi funcţionează cu succes în paralel cu biletele clasice care se cumpără de la automate montate în staţii. Problema este că biletul prin SMS este mult mai scump decât biletele clasice. În Timişoara vor rămâne valabile cardurile reîncărcabile RATT.

LĂSAȚI UN MESAJ