22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Tramvaiul 5 din nou pe traseu, pe linie dublă, pe Bogdăneștilor

După lărgirea șoselei la patru benzi, amenajarea unei linii duble de tramvai, trotuare, piste de biciclete și spațiu verde, proiectul Primăriei Timișoara de modernizare a Căii Bogdăneștilor a ajuns în etapa reluării circulației tramvaielor. De astăzi, tramvaiul 5 revine pe traseu din Ronaț până la stația Meteo – Pădurea Verde, la 7 ani de când a fost scos de pe traseu.

„Tramvaiul 5 e din nou pe linii după o așteptare de 7 ani. Reconectăm Ronațul cu capătul celălalt al orașului, cu tramvaiul. Sunt încrezător că tot mai mulți timișoreni vor alege deplasarea cu tramvaiul, având în vedere că avem condiții de călătorie mult, mult mai bune: tramvaie noi, infrastructură nouă, stații de așteptare accesibile tuturor. Lucrările nu s-au terminat, continuăm la Solventul. În viitor, linia de tramvai va continua prin pasajul și podul de la Solventul până la depoul din Dâmbovița și va conecta și mai bine zona Ronaț-Blașcovici de oraș”,
a declarat primarul Dominic Fritz

Astăzi, la ora 18:00, trei tramvaie vor pleca din bucla de pe Calea Bogdăneștilor, pe traseul Bogdăneștilor – Cetății – buclă Torontalului, după care vor parcurge traseul normal.
Întrucât lucrările de modernizare a bulevardului nu au fost încă recepționate, iar constructorul mai execută retușuri, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 9:30 și 15:30, traseul liniei 5 va fi deviat de la intersecția Bogdăneștilor – Cetății, spre bucla de pe Calea Torontalului.
În restul zilei dar și în zilele de sâmbătă și duminică, nu se va circula deviat. Totodată, până la recepționare, linia 5 tramvaie este dublată de linia 5 autobuze, care își păstrează programul și traseul.

Stațiile liniei 5 tramvaie sunt următoarele:
Tur: 
A. M. Guttenbrunn (Ronaț); Madona; G. Alexandrescu; A. Lăpușneanu; Macilor; Balta Verde; Mendeleev; Circumvalațiunii (Brediceanu); Piața 700; Piața Libertății; Hotel Continental (Bega); Prefectură; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Piața Traian; Prințul Turcesc; Piața Sarmizegetusa; Lalelelor; Piața V. Economu (Modern); Spitalul Victor Babeș; Stația Meteo.
Retur: 
Stația Meteo; U.M.T.; Poliția Locală; Gara de Est; Piața Badea Cârțan; Piața Traian; 3 August 1919 (Parcul Regina Maria – Poporului); Prefectură; Hotel Continental (BNR); Piața Libertății; Piața 700; Circumvalațiunii (Brediceanu); Mendeleev; Balta Verde; Macilor; A. Lăpușneanu; G. Alexandrescu; Madona; A. M. Guttenbrunn (Ronaț).


Valoarea totală a investiției de pe Calea Bogdăneștilor este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :