Tragedie în județul Hunedoara! Trei muncitori surprinși de un mal de pământ care i-a acoperit!

206

Cel puțin o persoană a murit după ce trei muncitori de la CFR au fost prinşi sub un mal de pământ, sâmbătă dimineață, în apropiere de Peștera Bolii, în județul Hunedoara. Oamenii săpau un terasament la calea ferată în apropiere de Petroşani, informează digi24.ro.

Autoritățile române intervin pentru salvarea victimelor, însă una deja a fost declarată decedată, iar celelalte două este destul de improbabil să se afle în viață, întrucât au fost acoperite în totalitate de pământul și rocile desprinse în urma surpării.

„Este, din păcate, o tragedie, pentru că șansa să-i recuperăm în viață e foarte mică. Deja avem unul dintre muncitori declarat decedat”, a spus la Digi24 secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Persoana care a fost declarată decedată de către medicul de la fața locului avea prins doar un picior sub malul de pământ, a precizat la Digi24 Claudiu Iacob, de la ISU Hunedoara. Un buldo-excavator și o macara de mare tonaj acționează în prezent pentru extragerea celorlalte două persoane prinse sub malul de pământ.

Va fi deschisă o anchetă pentru a determina cauzele accestui accident și mai ales pentru a stabili dacă s-au respectat normele de protecție a muncii.

Sursa foto: ISU Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ