10.1 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Tragedie în Comuna Giroc, moartea apeste 100 de ovine sufocate de câini vagabonzi

Într-un incident grav si alarmant care subliniaz urgenta si magnitudinea problemelor legate de câinii vagabonzi, comuna Giroc se confrunt cu o pierdere devastatoare. In noaptea de 13 spre 14 martie 2024, al marginea localitatii, ostână a fost scena unui atac ingrozitor ni care 30 de oi si aproape 10 de miei au murit atacati de o hait de câini vagabonzi.

Precizăm că marea majoritate a animalelor au sfârsit prin sufocare. Acest incident vine la doar o zi dupã ce alte 40 de ovine au fost descoperite decedate în circumstante similare.

Situatia este cu atât mai delicat cu cât Primăria Giroc se confrunt cu absenta nui serviciu propriu de ecarisaj, find nevoit sã colaboreze cu SC Danyflor SRL, a cărei activitate a fost suspendat la data de 19 februarie a.c. de către Directia Sanitar Veterinar Timis. In ciuda eforturilor repetate din ultimul timp ale administratiei locale, de a angaja operatori privati de ecarisaj din Timis, aceste initiative s-au lovit de refuzuri, amplificând criza justificata a comunitatii.

Aceast tragedie evidentiaz o problem profund si prelungita, ce necesit o interventie rapidã si coordonat a tuturor institutiilor responsabile. Este imperativ sã se găseasc solutii urgente pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor, pentru a proteja atât animalele, cât si membrii comunitätii. De altfel, din nou, azi, ca urmare a ultimelor două incidente, Primăria Giroc a informat toate institutiile cu atributiuni pentru a colabora si interveni de urgent în vederea stoprii acestor atacuri.

Facem un apel insistent la populatie sã abordeze aceast situatie cu calm si sã se abinã de la orice actiuni extreme împotriva animalelor făra stăpân. Totodat, invităm asociatiile de protectie a animalelor ãs colaboreze ndeaproape pentru a combate acest fenomen alarmant, care nu numai că a afectat comunitatea din Giroc, dar reprezint oamenintare iminent pentru orice alt localitate periurbană.

Alte subiecte :

Tot mai mulți medici din ambulatoriile bănățene intră în grevă japoneză. Ce îi nemulțumește pe sindicaliști?

Tot mai mulți medici din ambulatoriile din Timiș încep să facă grevă japoneză. Ei se declară nemulțumiți de banii puțini primiți din contractele cu...

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :