Tragedie în Alpii francezi. O avalanşă a semănat moartea printre elevii la schi!

102

Mai mulţi elevi şi un profesor – găsiţi fără viaţă ori cu răni grave, alţii – daţi dispăruţi. O avalanşă a măturat totul în calea ei în staţiunea Deux Alpes, în apropierea oraşului Grenoble.

Adolescenţii erau la schi, când, în jurul orei 16, un tăvălug de zăpadă a măturat pârtia pe care s-au aventurat tinerii, pârtie care era, în acel moment, închisă – relatează Le Figaro. Primele informaţii arată că cel puţin trei persoane au decedat – doi dintre tineri, precum şi un schior ucrainean.

Un alt elev şi dascălul care însoţea grupul au fost scoşi din zăpadă având leziuni grave. Ei au fost duşi la Spitalul Universitar din Grenoble, însă medicii sunt încă rezervaţi asupra şanselor de supravieţuire. Se pare că cinci din membrii grupului de elevi nu au fost încă găsiţi, iar căutările erau, miercuri seara, în plină desfăşurare.

Peste 60 de persoane, inclusiv jandarmi şi poliţişti, cu câini special dresaţi pentru găsirea celor surprinşi de avalanşe, au fost mobilizate, într-o primă fază, la locul tragediei. Ulterior, forţele de intervenţie au ajuns la 200-300 de persoane. Patru elicoptere, dintre care unul cu dispozitiv de detecţie termică a corpurilor sub zăpadă, survolează zona, în speranţa descoperirii altor supravieţuitori. Şansele sunt însă foarte mici.

A fost creată o celulă de criză la Prefectura din Isère, iar prefectul Jean-Paul Bonnetain s-a implicat în coordonarea căutărilor. Cele întâmplate au avut efect la cel mai înalt nivel: premierul Manuel Valls şi-a exprimat, pe Twitter, „imensa tristeţe” după ce a aflat cele întâmplate.

LĂSAȚI UN MESAJ