Traficant prins cu 20 de kilograme de cocaină la Nădlac, trimis în judecată de DIICOT

505

Procurorii DIICOT au trimis în judecată un traficant de droguri de mare risc prins anul trecut în vama Nădlac II. Acesta încerca sa treacă granița cu 20 de kilograme de cocaină.

„Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că la data de 21.08.2018, în jurul orei 05,50 inculpatul A. Y s-a prezentat la controlul de frontieră de la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, jud. Arad, pe sensul de intrare în România, în calitate de șofer al unui ansamblu rutier înmatriculat în Georgia, format din cap tractor și semiremorcă.

Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpatul este angajat în calitate de șofer la o societate comercială cu sediul în Batumi – Georgia, societate care are ca obiect de activitate transportul de mărfuri.

Astfel, societatea comercială fiind în derularea unor contracte comerciale cu o altă societate de intermediere transporturi, a efectuat un transport legal cu mărfuri pe ruta Germania (două societăţi comerciale, în calitate de importatori de cupru) – Turcia, mărfurile transportate fiind ansambluri destinate fixării cuprului, proces tehnologic care s-ar fi desfășurat în Turcia, firma aflată pe teritoriul acestei țări, fiind exportatoare de cupru, autovehiculul implicat în acest transport licit fiind cel condus de către inculpatul A. Y.

În urma controlului ansamblului rutier organele poliției de frontieră au depistat, sub patul șoferului amplasat în cabina capului tractor, o geantă din material textil, de culoare neagră, în care se aflau 20 pachete având logo-ul DIAMOND, care conțineau cantitatea de 20018,7 grame cocaină.

De asemenea, în semiremorcă au fost identificate 5 (cinci) recipiente (butoaie), protejate cu armură metalică și material OSB, cu capacitate de 1000 litri fiecare, care conțineau cantitatea totală de 5000 litri anhidridă acetică”, aflăm de la procurori.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ