Trafic închis complet, timp de 20 de zile, în zona Pasajului Jiul-VIDEO

1835

Şoferii din Timişoara trebuie să se pregătească! Asta pentru că îi aşteaptă o vară grea, din cauza şantierelor din oraş. Primarul Timişoarei, întors recent din Singapore, a anunţat că la 1 august se va închide Pasajul Jiul pentru lucrări. Edilul şef susţine că traficul va fi restricţionat complet doar 20 de zile.

„Luni, 1 august, vor începe lucrările efective la pasaj. Prin urmare, pentru că acolo se vor instala utilaje de forare, se va închide complet circulaţia prin pasaj şi pe strada Nera. Va intra în vigoare planul de semnalizare cu modificările de circulaţie pe străzile adiacente. Vă reamintesc că firma care face lucrările s-a angajat ca în 20 de zile să finalizeze aceste lucrări, care necesită închiderea completă a traficului. Închiderea completă va aduce perturbare în plus în oraş. Ne dorim să aibă loc pe parcursul verii, pentru că acum numărul de maşini este mult mai redus”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Chiar dacă frma de construcţii se va ţine de cuvânt şi va deschide parţial circulaţia în zona Jiul parţial după 20 de zile, şantierul se va întinde pe mai bine de un an.

„Termenul total este de 14 luni în care să se poată lucra. Cele 14 luni se numără de când am dat ordinul de începere al lucrărilor, inclusiv pentru organizarea de şantier. Nu mai ştiu exact când, cred că acum vreo două săptămâni am dat ordinul”, a menţionat primarul.

Urmează ca Pasajul Jiul să aibă 5 benzi, strada Jiul 4 benzi, iar toată zona va fi modernizată. Costul lucrărilor se ridică la 17,7 milioane de lei, fără TVA, iar banii provin din bugetul oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ