9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Totul despre stickerele auto

Stickerele pentru mașină sunt o idee bună de personalizare sau de marketare, în funcție de nevoile tale. În orice categorie te-ai afla, sigur ai nevoie să știi mai multe despre sticlele pentru mașină, așa că exact despre asta vorbim în materialul de față.

Dacă ești o persoană care iubește să își personalizeze obiectele sau hainele, sigur te gândești să îți iei stickere pentru mașină, asta în cazul în care nu ai făcut-o deja. Însă așa cum spuneam, în afară de această funcție, stickerele auto mai pot fi folosite și pentru a face publicitate unui anumit produs sau serviciu. Le dezvoltăm pe ambele în rândurile care urmează și abordăm inclusiv aspectele legale despre care e bine să știi înainte de a îți personaliza mașina. Chiar dacă stickerele pentru masina sunt mult mai ușor de aplicat decât colanturile auto, e bine să fii informat.

Stickerele decorative și cu scop utilitar
În cazul în care te afli în categoria despre care pomeneam mai sus, a celor pasionați să-și personalizeze mașina, stickerele auto vor avea un rol decorativ care vor spune ceva despre tine, fie că este vorba despre o pasiune, fie că vorbim despre un statement pe care vrei să-l transmiți, inclusiv cu ajutorul stickerelor pentru mașină.

În afară de acestea, mai există și stickerele care au un scop utilitar, cum ar fi cele care semnalizează că ai un copil mic în mașină și îți dorești o atenție sporită a celorlalți participanți la trafic.

Stickerele publicitare
Dacă vrei să folosești stickere pentru mașină în scop publicitar, este bine să știi că ai nevoie de aprobare pentru a le utiliza deoarece în caz contrar poți fi pasibil de amenzi. După ce te-ai asigurat că ai obținut aprobările necesare, îți poți personaliza mașina fie cu logo-ul brandului, fie cu numele, numărul de telefon, sloganul sau orice mai consideri necesar de transmis. Nu vorbim aici despre campaniile publicitare care se desfășoară pe mijloacele de transport în comun sau despre mașinile branduite ale unor companii mari, deoarece acestea se supun unor altor reguli, ci vorbim despre mii de antreprenori care își doresc să practice o astfel de marketare.

Ce trebuie să știi despre partea legală
Există câteva reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când vine vorba despre stickere pentru mașină pentru a nu risca să fii amendat.

De exemplu, nu trebuie să lipești stickere promoționale pe geamurile laterale, pe parbriz sau pe lunetă dacă îți reduc vizibilitatea și riști să faci un accident. Le poți monta doar dacă acestea nu reduc vizibilitatea.

În plus contrar, vei putea lua amendă și vei fi penalizat, după caz, cu 9 sau 12 puncte de amendă.

Ai grijă, deci, cum îți lipești stickerele pentru mașină și nu risca o amendă piperată.

Cum lipești stickerele pentru mașină
Nu este greu să lipești stickerele auto, însă e bine să știi câteva lucruri de bază înainte de a desfășura acest proces.

Pasul 1
Înainte de toate, asigură-te că suprafața pe care urmează să lipești stickerul pentru mașină este curată și degresată și nu este umedă, ci complet uscată. Aceste lucruri vor asigura o bună aderență. Dacă nu știi cum să cureți suprafața, te poți îndrepta către soluțiile universale de curățare a geamurilor sau un amestec de alcool și de apă.

Pasul 2
Următorul pas este aplicarea acelei folii de transfer pe care o au, de regulă, stickerele pentru mașină. Aplic-o ajutându-te de un obiect cu o suprafață plană și netedă și asigură-te că ai întins foarte bine folia pe suprafața stickerului.

Pasul 3
Apoi asigură-te că vizibilitatea nu îți va fi afectată de mărimea sticker-ului.

Pasul 4
După ce te-ai asigurat că totul este în regulă, este momentul să lipești stickerul. Dă jos hârtia pe care este lipit stickerul și asta este tot. Netezește-l, îndepărtează folia de transfer pe care ai folosit-o și, în cazul în care au mai rămas bule de aer, îndepărtează-le folosind un obiect plat și subțire, cum ar fi un ac sau un card bancar.

Spor la personalizat!

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :