Tot mai mulți mari investitori interesați de oportunitățile din ”cel mai important și mai puternic județ din Vestul României”

368

Prefectul Mircea Băcală și preşedintele Consiliul Judeţean Timiș, Călin Dobra, s-au întâlnit astăzi cu Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România. Discuțiile s-au axat, în principal, pe strângerea legăturilor economice dintre județul Timiș și China, context în care prefectul Mircea Băcală a afirmat că „județul Timiș este un partener credibill”.

Oportunitățile de afaceri au fost prezentate de președintele Consiliului Județean Timiș, iar ambasadorul Chinei în România a punctat faptul că ”județul Timiș este cel mai important și mai puternic județ din Vestul României”, existând multe domenii în care s-ar putea dezvolta cooperarea economică, inclusiv prin participarea firmelor din China la proiectele strategice din județ.

* * *

israelieni-cjtȘi tot astăzi, președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra și directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, Florica Chiriță au avut, la Palatul Administrativ, o întrevedere cu atașatul economic și comercial al Ambasadei Israelului la București, Matan Safran și cu președintele Camerei de Comerț și Industrie România-Israel, Călin Coșar.

Președintele CJ Timiș le-a prezentat oaspeților oportunitățile de investiții pe care județul nostru le oferă și, de asemenea, principalele proiecte de devoltare ale Consiliului Județean.

„Timișul are foarte multe avantaje și oportunități de atragere a investitorilor străini. Aceasta, datorită locației geografice privilegiate, la granița cu Ungaria și Serbia, infrastructurii de transport și forței de muncă înalt calificate. În plus, pentru că avem o rată foarte scăzută a șomajului, avem în vedere mai multe proiecte precum: relocarea de forță de muncă, construcția de apartamente pentru închiriere, susținerea universităților (care să ofere în continuare personal calificat) și dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual”, a spus Călin Dobra.

Directorul general al CCIAT s-a referit la activitatea instituției pe care o reprezintă, situația economică de la nivelul județului și a făcut propuneri privind organizarea de misiuni economice și expoziții și a unui Forum economic româno-israelian, câteva dintre domeniile de interes abordate în cadrul întâlnirii fiind: agricultura, turismul sau sănătatea.

LĂSAȚI UN MESAJ