9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Tot mai multe instituții pornesc lupta cu ambrozia. Dispoziția prefectului de Timiș

O buruiană care în ţările europene civilizate este îndepărtată crește fără probleme în România. Planta se găsește pe terenurile neîngrijite, pe construcții neterminate, spații verzi, grădini sau parcuri. Prefectul de Timiș, Eva Andreaș a cerut reprezentanților Direcției Agricole să facă verificări în teren pentru a identifica locurile cu probleme.

Deși astfel de controale au mai fost dispuse așa și nu s-au dat amenzi, iar acum reprezentantul Guvernului în teritoriu, insistă, să se ia măsuri concrete împotriva proprietarilor de terenuri care nu taie planta.

„La începutul acestui an am dispus crearea unei comisii mixte, vizavi de ambrozie. Rugămintea mea este: luați-vă în serios această misiune de coordonator a acestei comisii, haideți să demarăm aceste acțiuni și să facem ordine. Timișoara, la ora aceasta, este plină de oameni alergici la ambrozie. Dacă mergem prin Timișoara vedem că ambrozia este în floare. Avem o prevedere legală, putem să luăm măsuri”, a spus Eva Andreaș, prefectul județului Timiș.

Poliția Locală verifică regulat terenurile fără construcții unde plata crește în voie. În ultimele două luni, agenții au sancționat o singură persoană, care nu și-a igienizat terenurile.

Potrivit specialiștilor, o singură plantă poate elibera până la 8 miliarde de grăunte de polen. La Timișoara sunt zeci de terenuri lăsate în paragină de proprietari.

Alte subiecte :

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Lucrări de mentenanță la rețelele Aquatim

Joi, 29 februarie, între orele 23-24 se va întrerupe furnizarea apei în Buziaș pentru lucrări de mentenanță la Stația de Repompare. Tot...

Citește și :