Tot mai multe clădiri istorice intră pe mâna clanului Cârpaci! Pe ce vilă celebră au mai pus ochii? VIDEO

1819

Fosta vilă de pe strada C.D.Loga din Timişoara, ce a aparţinut lui Gheorghe Gheorghiu Dej, cunoscută şi sub numele de „Casa cu trei fete”, datorită statuetelor de pe frontispiciu, a ajuns pe mâna clanului Cârpaci.

Aflată în plin centrul Timişoarei, vila a fost pe timpul comunismului casă de oaspeţi, iar acum este un adevărat focar de infecţie, curtea interioară a acesteia fiind groapă de gunoi.

Vila a fost cumpărată de acelaşi clan care a cam pus stăpânire pe Timişoara în timpul „matraplazâcurilor” făcute pe timpul lui Gheorghe Ciuhandu, care a cârmuit oraşul timp de 16 ani.

Se pare că vila nu a fost folosită niciodată de la cumpărarea celor două apartamente din trei de către Cârpaci, care şi-a pus numele pe uşa de la intrare.

Vila a fost construită în 1947 pentru familiile Schön şi Werner, care erau înrudite. Pe frontispiciul acestei vile este o sculptură cu trei personaje feminine, de unde vine şi denumirea ei de „Casa cu trei fete” , apoi a fost naţionalizată de comunişti şi transformată în casă de protocol.

După 1989, odată cu legea retrocedărilor, casa a revenit fostului proprietar, stabilit în Germania, care a vândut două din cele trei apartamente unor rude ale clanului Cârpaci, stabilite tot în Germania, care acum vor să vândă un apartament de 250 mp, cu 125 mii euro.

Proiectul casei aparţine lui Gheorghe Bleyer, care a mai proiectat şi Casa Nemeth de pe Splaiul Bega. Cele două vile se deosebeau de celelalte proiecte prin faptul că aveau formă de navă şi geamuri rotunde ca nişte hublouri. Tot el a proiectat şi renumita casă a scriitorului József Méliusz, de pe strada Ofcea colţ cu strada Pestalozzi, care este sediul unei agenţii de asigurări.

Oficialităţile oraşului ar trebui să intre peste aceste clanuri, care vor în continuare să pună mâna şi pe alte clădiri istorice şi de patrimoniu, astfel încât să nu se mai ajungă la situația în care a ajuns şi Casa Muhle.

Una dintre aceste clădiri, ochită de clanul ce a pus stăpânire pe Timişoara, este şi clădirea Centrului Cultural Francez, purtându-se deja discuţii de „acaparare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.