Topul amenzilor pe judeţe în starea de urgenţă. Unde se situează Timișul

168

Judeţele cu cele mai mari valori totale ale amenzilor aplicate pe întreaga perioadă de urgenţă sunt Bihor, Dolj, Iaşi, Prahova şi Timiş. Judeţul Bihor a aplicat însă cele mai mari amenzi şi se remarcă detaşat cu suma totală de 40.607.840 RON, dublu faţă de judeţul imediat următor, Dolj, se arată într-o amplă analiz realizată de organizaţia non-guvernamentală EFOR.

Judeţele cu cele mai mici sume totale ale amenzilor aplicate sunt Gorj, Covasna, Arad, Hunedoara şi Harghita. Prin comparaţie Gorj a aplicat amenzi în total de 1.090.900 RON, o sumă de aproape 40 de ori mai mică decât judeţul Bihor. Aceste diferenţe foarte mari atât între cele mai mari şi cele mai mici amenzi aplicate, cât şi diferenţa dintre suma totală a amenzilor aplicate la nivelul judeţului Bihor şi următoarele judeţe nu se poate justifica în niciun fel.

La capitolul numărul de amenzi aplicate, cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în judeţul Prahova (11462), urmat de Constanţa (9556), Iaşi (8720), Dolj (7846) şi Timiş (7658).

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ