Top Forbes – orașe bune pentru afaceri în 2019. Trei orașe din vesul țării, în top 10

156

Timișoara, Arad și Oradea se situează înTopul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România în 2019, în urcare cu o poziție față de 2018, primul loc fiind ocupat București, care este urmat de Timișoara și Cluj Napoca.

Timișoara ocupă locul secund în ierarhie, după Capitală. „Din punct de vedere al investiţiilor străine atrase, Timişoara reprezintă un important pol de atracţie pentru investitorii străini, atât în cadrul judeţului Timiş, cât şi la nivel naţional. Nivelul înalt al productivităţii şi calităţii muncii, precum şi costurile salariale mici au permis în continuare atragerea de firme importante de pe plan internaţional, această stare de fapt fiind susţinută şi de situaţia relativ bună a climatului investiţional din Timişoara. Începând cu anul 2015 şi până în anul 2018, în Timişoara au fost înregistrate un număr de 1.278 de noi societăţi comerciale cu participare străină de capital, reprezentând 69,38% din firmele înregistrate în judeţul Timiş”, arată analiza Forbes.

De altfel, la finele anului 2017, în Timişoara activau un număr de 14.452 firme, din care 11.485 în sectorul serviciilor, 1.456 în sectorul construcţiilor, 1.218 în industrie și 293 în agricultură, care ofereau peste 118.807 locuri de muncă.

Un alt domeniu care a înregistrat o creştere în anii precedenţi în Timişoara este cel al imobiliarelor, o arie de activitate care s-a remarcat în special prin segmentele rezidenţial şi office. Tot mai multe companii s-au arătat interesate în ultimul deceniu să-și mute birourile în spațiile construite în orașul de pe Bega, iar, odată cu cererea ridicată, stocul clădirilor de birouri moderne a explodat.

Aradul ocupă poziția a patra, în spatele podiumului completat de Cluj-Napoca. „Aradul este unul dintre liderii industriei Smart City din România, cu 18 proiecte în plan, în curs de implementare sau livrate, potrivit celui mai recent raport anunțat de integratorul de soluții inteligente Vegacomp Consulting. De altfel, autoritățile locale din Arad au ambiția ca, până în 2020, orașul de pe Mureș să devină unul dintre cele mai avansate smart city-uri din România”, arată Forbes.

Întreaga analiză poate fi consultată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.