14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Tone de gunoaie aruncate pe marginea autostrăzii A1 de șoferii care ajung în vestul țării

Acțiunile de salubrizare de pe marginea drumurilor naționale și a tronsoanelor de autostradă din vestul țării se soldează cu sute de saci de gunoi.

Șoferii continuă să arunce gunoaiele pe marginea drumului sau a parapetului de pe autostradă, în ciuda faptului că există recipiente de colectare a deșeurilor.

La începutul lunii, a fost montat un container de mari dimensiuni în apropierea punctului de frontieră Nădlac 2. După două săptămâni de la instalare, drumarii au constatat că recipientul era aproape gol. În tot acest timp, au fost adunați zeci de saci de gunoaie de pe marginea autostrăzii A1.

“În apropiere de punctul de frontieră Nădlac 2 de pe Autostrada A1 a fost montat, la începutul lunii aprilie, un container de gunoi cu o capacitate de 5m³. Măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe șoferii care staționează la punctul de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, pentru ca aceștia să nu mai arunce deșeurile peste parapet, pe marginea autostrăzii. După mai bine de două săptămâni de când a fost amplasat, la ultima acțiune de salubrizare de vineri, s-a constatat că deșeurile sunt în continuare aruncate în șanțul de după parapetul marginal. Coșurile mici de pe margine sunt pline, iar containerul este aproape col. Îndemnăm șoferii să folosească locurile special amenajate pentru a arunca deșeurile și să nu mai folosească spațiul verde și șanțurile de lângă autostradă”, spune purtătorul decuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Alina Sabou.

La finele lunii martie, pe autostrăzile A1 și DN 7G, în zona Nădlac 2 și pe nodul de ieșire Nădlac 1, s-au desfășurat ample acțiuni de salubrizare. În urma acțiunii, au fost adunați sute de saci de deșeuri.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :