Toate autostrăzile din România vor fi testate cu un echipament special achiziționat de CNAIR

163

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutriere a achiziționat un aparat pentru măsurarea texturii și rugozității drumurilor și autostrăzilor.

Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare Infrastructură Rutieră, Sorin Scarlat ne-a declarat că echipamentul GRIPTESTER şi pendulul SRT se utilizează pentru evaluarea rugozităţii la toate categoriile de drumuri cu îmbrăcăminţi bituminoase. „Testul de rugozitate înseamnă aderenţa cauciucului la suprafaţa de rulare. Niciun km de autostradă nu este deschis traficului dacă nu trece testul de rugozitate. Pentru acest test utilizăm echipamentul GRIPTESTER şi pendulul SRT”, ne-a explicat Sorin Scarlat.

Pentru asigurarea confortului şi siguranţei circulaţiei în exploatare, la realizarea îmbrăcămintei rutiere se vor utiliza materiale, echipamente şi tehnologii care să asigure îndeplinirea condiţiilor privind planeitatea, uniformitatea şi rugozitatea suprafeţei de rulare, corelate cu vitezele practicabile în conformitate cu prescripţiile în vigoare. „Pendulul SRT este un aparat folosit pentru determinarea rugozităţii suprafeţei de rulare a drumurilor şi autostrăzilor. Echipamentul GRIPTESTER este mai uşor de utilizat pentru că se remorcheaza în spatele unei autoutilitare  şi se poate testa 1 km de autostradă în câteva minute”, ne-a prezicat oficialul CNAIR.

Echipamentul GRIPTESTER este utilizat si acceptat de armata romană si NATO pentru verificarea aderenţei la aterizare a avioanelor de război.

LĂSAȚI UN MESAJ