5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Timișul se află în topul județelor cu cei mai bine plătiți salariați din România

Discrepanțele salariale sunt mari de la un județ la altul în vestul țării, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, întocmită pe baza statisticilor oficiale.

Potrivit analizei realizate de publicația națională, județul Timiș se plasează pe locul al treilea la nivel național, după Capitală și Cluj. Venitul mediu lunar net este în județul Timiș este de 5.700 de lei.

Potrivit aceleași analize, județul Hunedoara se află la coada clasamentului, cu un salariu mai mic de 3.600 de lei. Acesta este cel mai mic venit înregistrat la nivelul Regiunii Vest.

În județul Arad salariul este de peste 4.100 de lei, în Bihor de 3.850 de lei, iar în Caraș-Severin de aproximativ 3.700 de lei.

Statisticile oficiale arată că angajații din Capitală au cele mai mari salarii din țară, de peste 6.000 de lei, urmați de cei din Cluj, cu 5.800.

La polul opus, cele mai mici salarii sunt în Teleorman, Vrancea și Hunedoara, cu mai puțin de 3.600 de lei.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Parcarea multietajată în zona Gării de Nord

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat. Potrivit documentației,...

VIDEO: Un cetățean turmentat se dă în spectacol în Complexul Studențesc

Recent, un cetățean turmentat, obișnuit al cartierului, a agasat câțiva studenți. A căutat în tomberoane după mucuri de țigară, și le-a vorbit obscen fetelor...

Citește și :