Timișul, ferit de gripă, momentan. Autoritățile se pregătesc, însă, pentru ce e mai rău

60

Până acum, județul Timiș a fost ferit de gripă. Niciun caz nu a fost raportat la medicii de familie sau la spitale. Totuși, autoritățile vor să fie pregătite așa că au cerut de la Ministerul Sănătății peste 30.000 de doze de vaccin gripal.

”A fost întocmită și transmisă catagrafia pentru vaccinul gripal în baza solicitărilor transmise de către medicii de familie. Au fost solicitate un număr de 30.787 de doze de vaccin gripal. Ministerul Sănătății a repartizat județului Timiș un număr de 21.860 de doze de vaccin gripal pentru grupele populationale considerate la risc”, aflăm de la DSP Timiș.

Categoriile cele mai vulnerabile sunt persoanele cu vârsta între 6 luni și 64 ani, aflate în evidență cu boli cronice, pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, obezitate, neurologice, diabet zaharat, astm; copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 59 de luni; gravidele; persoanele rezidente în instituții de ocrotire socială; personalul medical și auxiliar; toate persoanele cu vârsta de peste 65 ani. Ministerul Sănătații a trimis în teritoriu, în septembrie, prima tranșă de vaccin gripal, respectiv 730 de doze, care a fost repartizată și administrată în totalitate personalului medical din serviciile de risc: UPU, Ambulanță, ATI și neonatologie, precum și tranșa a II-a, în octombrie, respectiv 7.280 de doze, care vor fi repartizate medicilor de familie. Dozele următoare de vaccin vor fi livrate eșalonat astfel: tranșa a III-a până în 10.11.2018 – 7.290 de doze; și ultima tranță până în 30.11.2018.

LĂSAȚI UN MESAJ