Timişorenii reclamă online, Robu răspunde! „Domnule primar, noroi şi mizerie: vă rog să faceţi ceva!”

102

Noroi şi mizerie, maşini parcate ilegal, spaţii verzi, hoţi în tramvaie şi multe altele. O platformă online de sesizări adresate edililor găzduieşte multe dintre problemele Timişoarei: domnule primar, vă rog să faceţi ceva!

„Timişoara 2016, noroi şi mizerie pe strada Margaretelor. Există promisiunea că nu vor mai exista străzi în Timişoara neasfaltate. Care este anul în care vom intra în civilizaţie?”, „Domnule primar, vă rog să atenţionaţi firma care montează noile semafoare şi sisteme de supraveghere să cureţe pământul, nisipul şi mizeria făcute, să repare asfaltul şi să niveleze pământul. Acum, în urma acestora, este o mizerie de nedescris!”, „Vă rog să faceţi ceva pentru curăţarea terenului deţinut de Primăria Timişoara de la intersecţia străzilor Edgar Quinet şi Muzicescu. Acesta este plin de gunoaie şi resturi de materiale de construcţii, un adevărat focar de infecţie sub nasul locatarilor, iar vara creşte ambrozia, un alt pericol pentru sănătate. Cu noroiul de pe „strada” Edgar Quinet ne-am învăţat, dar cu gunoaiele parcă deja e prea mult”, „Domnule Robu, cât timp mai poate dura bătaia de joc legată de amenajarea străzii Grigore Antipa? Pe lângă faptul că nu a fost adusă la stadiul iniţial după ce au fost introduse utilităţile în anul 2012 acum aprobaţi legarea caselor la utilităţi fără subtraversare? Când va arăta civilizat strada Grigore Antipa?”, sunt printre ultimele sesizări introduse de timişoreni pe www.domnuleprimar.ro. Sunt zeci şi sute de astfel de sesizări pe platforma amintită.

Ultima solicitare care a primit răspuns pe www.domnuleprimar.ro, până sâmbătă, 9 ianuarie 2016, este „Vă rog să verificaţi starea drumurilor de pe străzile Banu Udrea, Comoarei şi Liliacului precum şi trecerea la nivel de cale ferată CA Rosetti-Banu Udrea, dacă este posibil în acest secol cu impozitele imense plătite la zi, să nu beneficiem decât de gropi şi drumuri făcute de mântuială.”, din 8 decembrie 2015, la care răspunsul primarului, postat în ultima zi a anului trecut, a fost „Avem în vedere realizarea tuturor lucrărilor la drumuri care sunt absolut necesare, inclusiv cele menţionate de dvs. Când timpul va permite vom demara ample lucrări la drumurile din oraş”.

Timişoara este pe locul 17 la Top răspunsuri la sesizări (863 sesizări / 817 răspunsuri), primul loc la răspunsuri fiind ocupat de Cluj-Napoca, cu nu mai puţin de 24.296 răspunsuri la 27.975 sesizări – asta nu arată dezinteresul municipalităţii de a răspunde, ci popularitatea amintitei platforme printre timişoreni! Procentul de răspunsuri la întrebările formulate de cetăţeni este foarte ridicat, de 94,67%, într-un clasament unde primarul din Buzău a răspuns la peste 99% din solicitări!

Alte localităţi din Banat, în acelaşi clasament:

37. Lugoj – 99 sesizări / 82 răspunsuri (82,83%)
39. Reşiţa – 101 sesizări / 63 răspunsuri (62,38%)
74. Sânmihaiu Roman – 7 sesizări / 1 răsp (14,29%)
80. Băile Herculane – 2 sesizări / 0 răspunsuri (0,00%).

LĂSAȚI UN MESAJ