13.1 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Timișorenii își spun părerea cu privire la amenajarea Pădurii Verzi

Peste 3700 de timișoreni au completat chestionarul privind amenajarea Pădurii Verzi ca pădure parc iar până în perioada 8-20 decembrie au loc și consultări cu cetățenii pe tema acestei amenajări. Chestionarul a inclus întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura.
Toate acestea au ca scop transformarea padurii într-un spațiu accesibil tuturor timișorenilor, prin amenajări non-invazive, minimale, care să nu afecteze în niciun fel biodiversitatea zonei.
Acest proiect al Primăriei Municipiului Timișoara, conține 3 zone de dezvoltare a pădurii, după cum urmeză:
– Zona I va avea o componentă de informare și educare, prin materialele amplasate de-a lungul traseului principal;
– Zona II va fi cea mai utilizată dintre toate, fiind prevăzută cu alei de promenadă, popasuri și spații destinate activităților sportive;
– Zona III, fiind si cea mai îndepărtată de oraș, va fi menținută la fel de naturală, nealterată și autentică.
Mai multe informații se regăsesc pe: https://decidem.primariatm.ro/processes/padure-parc
Cetățeni interesați pot parcurge în detaliu micro-intervențiile propuse în acest concept și pot transmite opinii, recomandări sau întrebări aferente fiecărui tip de micro-intervenție propusă.
De asemenea, pot participa la dezbaterea publică ce va avea loc în data de 18 decembrie 2023, de la ora 15:00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara. Dezbaterea va fi transmisă și pe pagina de Facebook a primăriei.

Alte subiecte :

Citește și :