22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Timișorenii Ionuț Alexandru Miculescu și Andra Păcurar, campioni mondiali la Under 21 Latin VIDEO

Capitala Cehiei a găzduit, weekend-ul trecut, Campionatul Mondial U 21 pentru secțiunea de dansuri latino-americane, la care România a fost reprezentată de perechile Ionuț Alexandru  Miculescu – Andra Păcurar (Dance Spirit Timișoara) și Victor Gabor-Cătălina Albu (Universitatea București), informează Federația Română de Dans Sportiv.

La startul competiției s-au aliniat alte 76 de perechi, cele mai bune din lume.
La finalul întrecerilor, perechea timișoreană Ionuț Alexandru Miculescu – Andra Păcurar, cuplu pregătit de antrenorul Horia Preda, a reușit cea mai mare performanță, câștigând medaliile de aur și încununându-se cu titlul de Campioni Mondiali.

“Este visul maxim din care nu mi-aș dori să mă trezesc niciodată”, a declarat  Horia Preda, antrenorul proaspeților campioni mondiali.
Cea de-a doua pereche românească participantă în această competiție s-a oprit în semifinale, ocupând la general locul 11.

Under 21 Latin
WDSF World Championship Prague – Czech Republic 3 September 2016
1.      Miculescu Ionut Alexandru – Pacurar Andra//ROU
2.      Nikita Pavlov – Ekaterina Sharanova//RUS
3.      Vladislav Nikishin – Polina Golubeva//RUS
4.      Egor Kondratenko – Mie Lincke Funch//DEN
5.      Marius Valcu – Diana Cojocar//MDA
6.      Dumitru Cernei – Oona Oinas//FIN

În paralel cu mondialul Under 21 de la Praga, au mai avut loc și alte competiții în cadrul “WDSF Open Prague 2016“, în care dansatorii sportivi români s-au impus categoric.
Astfel, în competiția Youth Standard, pe primele locuri s-au clasat perechile românești: locul 1 – Rednic Paul-Lucaciu Roxana, locul 2 – Tiberiu Stan-Daria Grigore.
La categoria Rising Star Standard, locul 1 – perechea  formată din Tiberiu Stan-Daria Grigore, iar la  Junior II Standard, perechea formată din Alin Sebastian Zicoane și Anca Copos, tot locul 1.

După succese de răsunet mondial, dansul sportiv românesc revine în actualitate cu un nou start în competițiile interne, urmând ca pe 10-11 septembrie să se desfășoareș la Bucureștiș Cupa Contesina, iar o săptămână mai târziu (17-18 septembrie), la Sibiu, se va desfășura una dintre cele mai importante competiții internaționale de dans sportiv din România, WDSF Transylvanian Grand Prix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :