Timișorenii care au terenuri trebuie să combată ambrozia

22

Începe vara, așadar, ptoprietarii de terenuri din Timișoara trebuie să le igienizeze pentru a limita creșterea ambroziei.

”Având în vedere prevederile Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane”, a anunțat Primăria Timișoara.

În scopul distrugerii ambroziei şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice.

Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei. Amenzile pentru cei care nu își îngrijesc terenurile sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ