20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Timișoreni revoltați din cauza degradării Grădinii Zoologice. Se plâng pe Facebook în speranța că poate văd și autoritățile

Revoltă din cauza Grădinii Zoologice din Timișoara, pe Facebook! O timișoreancă a vizitat spațiul unde trăiesc zeci de aminale și a decis să publice cele găsite la Zoo. Femeia spune că animalele nu sunt îngrijite corespunzător și că spațiul este dezolant.

Iată postarea de pe Facebook: ”Grădina Zoologică din Timișoara: Între mizerie și indolență Ieri am vizitat Grădina Zoologică din Timișoara…Vreau doar să trag un semnal de alarmă – decența, bunul simț și compasiunea față de animale nu cer bugete uriașe. Ce se întâmplă la Zoo Timișoara este absolut inacceptabil. De vizitatori nu ducem lipsă. Mă întreb însă de ce nu reacționează nimeni. Poate pentru că mizeria a devenit normalitate, așteptările au pierit, părerea de rău se limitează la “ce să-i faci, așa-i la noi”… atât de trist. Și totuși, mulți părinți își duc copiii să vadă animalele și lupta lor pentru supraviețuire. Ce spune asta despre noi, ce valori transmitem copiilor noștri? Mahatma Gandhi spunea că „măreția și progresul moral al unei societăti nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele”… Grădina zoologică din Timișoara nu respectă condițiile de bunăstare a animalelor – acestea sunt stresate, neîngrijite, unele chiar nemâncate. O suricată șchiopătând. O pasăre nandu bolnavă, aproape fără viață în nisip. Cerbi în nămol. Un păun fără pene. O căprioară alergând cu anxietatea animalului captiv, disperat, izolat de turmă. Șobolani mișunând în țarcul maimuțelor – o pisică domestică a prins unul chiar sub ochii vizitatorilor… Buruieni, crengi uscate, apa din habitatul rațelor murdară, plină de gunoaie și pene, bănci prăfuite. Pe site-ul grădinii zoologice (sub tutela primăriei), ni se prezintă o realitate deformată: Dacă imaginile de mai jos reflectă eforturile de conservare a speciilor, atunci poate că dispariția lor e mai demnă. Iar dacă mediul în care trăiesc este “identic sau cât mai aproape cu cel natural” atunci am pierdut proprietatea termenilor. Și nu doar atât. Am pierdut și buna-credință. Cel mai recent Google review al Grădinii zoologice se încheie cu “Felicitări personalului îngrijitor și conducerii.” Înclin să cred că vizitatorul este domnul primar însuși, altfel nu pot să îmi explic cum cineva poate să felicite conducerea pentru mizerie și nepăsare.”

Pe site-ul grădinii, prezentarea sună cu totul altfel față de realizatate. ”Grădina Zoologică Timişoara este cea mai nouă grădină zoologică din România şi este amplasată în partea de nord-est a Municipiului, în Pădurea Verde, pe o suprafaţă de 6,34 ha teren, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Timişoara. În anul 2007, Grădina Zoologică a fost modernizată, cu această ocazie, s-au amenajat 16 habitate care adăpostesc 29 de specii şi un număr de 144 de animale”, aflăm de pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :