Timișoreni, pregătiți bicicletele! Vă așteaptă Pedalarea de Primăvară-VIDEO

348

Dacă natura e deja verde, și bicicletele se aliniază la mersul vremii și redevin verzi.
Romina Faur, neobosita activistă a asociației „Verde pentru biciclete”, anunță prima mare acțiune a sezonului. Pedalarea de primăvară vrea să dezmorțească roțile și oasele nerulate de-a lungul iernii. Mulți cicliști nu folosesc transportul pe două roți în timpul iernii. Așa că această primă acțiune de masă este binevenită pentru o verificare a potențialului fizic al călătorului dar și a mașinăriei sale cu spițe și lanț.

Se încearcă un nou concept, ce va atrage un număr record de participanți. Se estimează că va fi cea mai mare adunare de acest fel a anului. Câtă lume va veni? Greu de spus, chiar si de voluntarii implicați, dar precis cu mult mai numeroși decât cei șase mii de anul trecut. Nimeni nu va avea de pierdut. Se pregătesc surprize pentru toate vârstele și activități inedite.
Duminică. 3 aprilie, cei ce au două roți și entuziasm sunt așteptați la ora 10 pe platforma TIMCO sau fosta fabrică 6 Martie, cum o mai stiu unii.

Tema Pedalării de Primăvară o constituie conceptul joie de vivre, concept familiar francezilor, în speță parizienilor. Parisul este cunoscut prin reglementările și facilitățile mersului pe bicicletă și adoptării unui stil de viață satisfăcător. Una dintre plăcerile acestora o reprezintă întâlnirile relaxante și voioase cu prietenii, mai ales pe malul Senei.

Canalul Bega este un simbol al Timișoarei, iar pistele de biciclete realizate de-a lungul acestuia sunt un prilej de pedalare și relaxare în stil parizian.

Organizatorii au transmis că își propun ca evenimentul să aibă drept punct final de pedalare un mal al Canalului Bega, unde să facă un picnic în stil parizian. Cei care nu au încă un număr de bicicletă, vor primi unul în mod gratuit. Se strâng în continuare semnături pentru accesul bicicliștilor în toate zonele din oraș. Tot cu acest prilej, membrii Rotary Club Ripensis vor distribui veste reflectorizante și materiale informative cu privire la siguranța în trafic sub sloganul Alege Viața, un proiect la care parteneri sunt Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș și Fundația Bega. Nu va lipsi nici divertismentul, realizat de sportivii de la SmartFit Studio ce vor realiza un spectacol antrenant pentru bicicliști.

De la ora 11:00, se pornește pe următorul traseu: Calea Circumvalațiunii – Str. Gheorghe Lazăr (la stânga) – Bulevardul Cetății – Calea Torontalului – Calea Alexandru Ioan Cuza – Sens giratoriu Mărăști – Strada Oituz – Bulevardul Take Ionescu – Strada Nicu Filipescu – Bulevardul Revoluției din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului – Bulevardul Corneliu Coposu – Strada Cluj – Strada Arieș – Calea Martirilor 1989 – Bulevardul Liviu Rebreanu -Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Bulevardul General Ion Dragalina – Splaiul Nicolae Titulescu.

La final, un picnic inedit pe malul Begăi, în stil franțuzesc. Aici continua distractia cu:
– atelier de facepainting pentru copii realizat de Gabriela Strugaru (Gabriela Marke Art Studio)
– atelier de portrete la minut realizate de pictorul Emanuel Gliga
– spectacol pe Bega, realizat de către Clubul Sportiv Nautic Banat; membrii clubului vor organiza ture pentru bicicliști
– Artistul Alex Baciu va realiza pe loc o pictură tematică

Institutul Francez din Timișoara a îmbrățișat conceptul de ”joie de vivre” și va organiza într-un colț de picnic instrumentarul tipic franțuzesc: coșuleț de paie, față de masă în carouri și alte decoruri; participantii vor putea degusta pâine și brânză franțuzească, împreună cu suc de mere.

O sumedenie de premii vor răsplăti participanții:
1. Fabulous Baskets va oferi un coș de picnic prin intermediul unui concurs online pe fb.com/verdepentrubiciclete
2. Restaurant Belvedere va oferi 5 vouchere în valoare de 100 lei fiecare
3. Arsenal Park va oferi următoarele
– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la traseele de cățărare -one day long
– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la Turnul Arsenal (tiroliană și PowerFan Jumps) – pentru toată luna august
– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la Aqua Park – allday long
4. SmartFit Studio va oferi 15 abonamente de o lună de full fitness, valabile până în luna mai inclusiv.

Timișoreni, umflați cauciucurile, luați copii și petreceți prin pedalare!

LĂSAȚI UN MESAJ