Timișoreni, atenție ce mâncați și cât sport faceți! Ce semnal de alarmă trag medicii

470

Timișoreni, aveți grijă ce mâncați și cât timp alocați sportului. Asta pentru că un stil de viață nesănătos ne poate îmbolnăvi de cancer. Unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer este cel colorectal, iar alimentația necorespunzătoare, poluarea sau îmbătrânirea populației au dus la creșterea numărului românilor diagnosticați cu această boală cruntă. Potrivit statisticilor, cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România.

Incidența cancerului de colon a crescut de trei ori în țara noastră de la Revoluție încoace. La fel se întâmplă și cu bolile inflamatorii. Pentru că s-a schimbat modul de alimentație și stilul de viață. Este important pentru organism să ne mișcăm, am devenit tot mai comozi. Acum, copiii fac sport mai mult virtual. S-a produs o schimbare a metabolismului, care favorizează apariția altor tipuri de cancere. Ne-am schimbat, iar ca să fim sănătoși avem nevoie și de o alimentație sănătoasă și să facem sport constant„, a declarat medicul Marcel Tantau, președintele Societății Române de Coloproctologie, la Timișoara.

În perioada 23 – 26 martie, s-a desfășurat în capitala Banatului Congresul Național de Coloproctologie. Peste 350 de specialiști români au avut ocazia de a intra în contact cu experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament. În prima zi a congresului a avut loc și o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic cu robotul de la Spitalul Județean Timișoara de către doctorul Roberto Bergamaschi, șeful Diviziei de Chirurgie Colorectală din cadrul Universității Stony Brook din New York, expert în chirurgia colorectală minim invazivă – laparoscopică și robotică.

LĂSAȚI UN MESAJ