19.1 C
Timișoara
miercuri 22 mai 2024

Timișoreanul Vlad Neagoe, primul „Rezident de nota 10”. Cu ce a fost premiat pentru că nu a plecat în străinătate

O campanie lansată, recent, la Timișoara, își propune să promoveze medicii rezidenți de valoare din România și să atragă atenția asupra exodului cadrelor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani. În ideea de face cunoscute cazuri impresionante ale tinerilor medici, astăzi, la Spitalul Județean Timișoara, a fost premiat primul medic în cadrul campaniei „Rezident de nota 10”.

Astfel, Vlad Neagoe, medic rezident anul II în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară de la „Județean”, a primit o diplomă, o insignă, un stilou inscripționat cu numele campaniei „Rezident de nota 10”, dar și un echipament medical, datorită sponsorilor care s-au alăturat ineditului proiect. Vlad Neagoe este devotat profesiei de medic, iar în timpul liber organizează expoziții de pictură, în scop caritabil, pentru copiii orfani.

„Profesia de medic este una nobilă, întotdeauna medicii, încă din trecut, au îmbinat medicina, profesia, cu diverse fețe ale artei, muzica, pictura, scrisul. Mie mi-a plăcut pictura încă de mic și am continuat și după ce am terminat facultatea. Această campanie este un început, trebuie să ne sprijim unii pe alții, mai ales medicii tineri. Momentan nu mă gândesc să plec din țară, dar ca toți colegii mei, trebuie să ne gândim la perspectiva de viitor și la faptul că atunci când terminăm cei cinci ani de rezidențiat trebuie să avem un loc de muncă„, a spus emoționat Vlad Neagoe.

Ideea de a lansa campania „Rezident de nota 10” îi aparține lui Mircea Popițiu, medic rezident în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara, cu scopul de a atrage atenția asupra efortului pe care-l depun tinerii doctori care au rămas în România.

„Ideea mi-a venit când am conștientizat faptul că rezidenții nu sunt motivați, nu sunt respectați și lumea nu prea cunoaște meseria de medic rezident. Vreau să spun că toți medicii rezidenți sunt de nota 10, pentru că au optat să rămână în țară în ciuda lipsurilor atât financiare, cât și de ordin psihologic. Noi suntem la baza lanțului trofic ca să spun așa, nu primim susținere din nicio parte, nu putem să schimbăm mare lucru, dar în schimb lucrăm în condiții grele, iar atât cei din conducere cât și pacienții nu ne acordă respectul cuvenit”, este de părere Mircea Popițiu.

Campania „Rezident de nota 10” își propune și să atragă sponsori pentru a-i ajuta pe tinerii care practică medicina în țara noastră cu pasiune și devotament. Săptămânal va fi premiat câte un medic rezident de valoare din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mihai Mărgineanu cântă anul acesta la Embargo Fest, pe 8 iunie, la Timișoara

Embargo Fest revine anul acesta cu o ediție specială ce se va desfășura în Timișoara. Embargo Fest, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale...

Festivalul Muzicii de Cameră, ediția a XIX-a | VIDEO

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara – în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă...

Citește și :