Timişoreanul Horia Colibăşanu şi colegul său slovac, primii alpinişti din Himalaya care au atins un vârf de 8.000 metri, în acest sezon FOTO

2296

Timişoreanul Horia Colibăşanu şi slovacul Peter Hamor au fost primii alpinişti din Himalaya care, în acest sezon de ascensiuni, au atins un vârf de 8.000 de metri pe forţe proprii, în stil pur. Cel puţin asta reiese din informaţiile publicate pe site-urile internaţionale de specialitate care monitorizează expediţiile din Himalaya.

Vă reamintim că cei doi alpinişti au reuşit să cucerească vârful Muntelui Manaslu (8.163 metri) în data de 10 mai, asaltul vârfului a durat nu mai puţin de 13 ore. Performanţa este una remarcabilă mai ales că alpiniştii au ajuns pe Manaslu fără ajutorul şerpaşilor şi fără oxigen artificial, considerat doping de federaţiile interaţionale.

Coborât de pe munte, Horia Colibăşanu a trimis, în acest weekend, şi câteva fotografii spectaculoase din timpul ascensiunii din Himalaya. “A fost cea mai extenuantă ascensiune”, a anunțat alpinistul român prin satelit, în ziua de vârf.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ