Timişoara visează din nou la handbal masculin de talie europeană

166

SCM Politehnica Timișoara a început pregătirile noului sezon cu gândul la bătălia dură de pe cele trei fronturi: Cupa EHF, Liga Națională și Cupa României. Antrenorul studenților, Pero Milosevic, a făcut radiografia lotului pe care îl are la dispoziție în perspectiva jocurilor oficiale programate peste exact o lună de zile.

– Cu ce gânduri la început de nou sezon?

– Am făcut echipa în ultimul moment. Eu am vrut să rămân la Timișoara și lumea știe asta. Mulțumiri tuturor persoanelor care au ajutat și au făcut un efort enorm ca echipa să continue într-un sens bun. Sunt bucuros pentru asta. Mulțumiri jucătorilor care au așteptat până în ultimul moment. Sunt mulți jucători care nu aveau contract și puteau să semneze cu alte echipe dar au așteptat până la final ca Daskaloski, Lasica, alți jucători noi care au venit, aveau alte echipe dar au vrut să fie cu noi.

– Regrete pentru jucătorii care au plecat?

– Pe extrema stângă l-am vrut pe Timofte, îl respect pentru tot ce a făcut. E un mare profesionist, dar a plecat, nu putea să aștepte. Îl respect și îl înțeleg. Au plecat mulți, Grigoraș, Halcă, Chikovani, persoane foarte bune și profesioniști buni. Trei jucători din primii 6 au plecat. De asta am nevoie de timp. Uneori ai nevoie de una, două, trei sau șase luni. Tot timpul am spus că am nevoie să rămână toată echipa de anul trecut și să mai aducem doi-trei jucători. Este un pas să joci mai bine în fiecare an. Acum trebuie să o iei de la început. Dar asta e munca mea. Nu e bine că am pierdut câțiva jucători români. Trebuie să muncim în această direcție. Am spus și în decembrie că trebuie să recuperăm jucătorii buni din România.

– Sunteți mulțumit de lotul pe care îl aveți la dispoziție?

– Mie mi-ar plăcea să-l aduc pe Karabatic ca inter stânga dar nu se poate. Trebuie să respectăm banii publici, toți au făcut ca astăzi să fim aici și am riscat mult. Avem echipa făcută, avem nevoie doar de un inter stânga și ne ocupăm deja de asta. Am căutat 10-15 zile, o să mai căutăm. O să aducem unul respectându-ne bugetul și o să aducem unul care e bun. Dacă nu găsim, o să așteptăm, pe această poziție îi avem deja pe Păiuș, Claudiu Șimicu, Cristi Fenici și pe Vuk Milosevic, care poate să joace inter dreapta, centru, inter stânga. Le-am zis în vestiar că în acest moment avem apărare mai bună ca în sezonul trecut. Avem trei portari fenomenali: Daskaloski, Savic și Vîlceanu. O să muncim mult pentru apărare. O să fie puțin mai greu să-i incorporăm din primele momente pe noii jucători.

– Ce puteți să ne spuneți despre nou-veniți?

– Marjanovic este o extremă de categorie, de Vojvodina, de Liga Campionilor, de naționala Serbiei. Sunt bucuros că l-am găsit, că vroia să lucreze cu mine. A avut două-trei oferte dar a așteptat până în ultimul moment. Pe Simovic îl cunoașteți deja, joacă de mulți ani în România. Este un apărător foarte bun. S-a recuperat foarte bine după accidentare și îi mulțumesc și lui. Nu sunt mulți stângaci și toți îi vor. Savic este un portar care a apărat mulți ani în Spania, are calitate. Vuk Milosevic a jucat 2 sezoane în Spania, are multă experiență. Este un jucător care poate să facă multe lucruri bune cu Fenici și pe centru, și de pe inter stânga și dreapta, și în apărare.

– Ce înseamnă să lucrați cu fiul dumneavstra?

– A mai lucrat cu mine. Am lucrat la Teucro la 18 ani când era cel mai tânăr jucător din Liga Asobal din Spania. Mi-a dat rezultate bune cu Valladolid, cu unele echipe, juca foarte bine ca tânăr. Ascultă tot, au fost toți mulțumiți de el pe unde a fost.  Este unul în plus și cred că va continua să fie așa. E a treia oară când lucrăm împreună.

– Ce program de pregătire ați programat?

– Am nevoie de timp să găsesc o formulă bună. Nu e simplu să intre Marjanovic în locul lui Timofte în sistemul și tactica noastră. Dar cred că vom reuși mai repede pentru că încep campionatul și cupa europeană rapid. Eu am multă experiență și tot timpul încep cu 5 săptămâni și jumătate înainte să înceapă campionatul, cu 7-9 meciuri amicale. Ajungem la finalul lui octombrie în formă bună. E suficient timp, pentru că jucătorii au avut ce trebuie să facă în pauză și vin cu 70% din muncă făcută. Tot timpul unde am lucrat am început ca acum. Mi-ar fi plăcut totuși un cantonament la munte, dar trebuie să respectăm bugetul.

– Cum vedeți duelul cu Polva Serviti din Cupa EHF?

– Respectăm pe toată lumea, sunt foarte periculoși. Sunt buni. Mulți jucători din Estonia joacă în Germania. Dacă nu se duc să joace în Germania sau Franța în liga a doua o să rămână acolo. Sunt foarte periculoși, trebuie să avem grijă. O să încercăm să jucăm aici două meciuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ