Timișoara va produce vaccinuri pentru tratarea unor forme de cancer!

9668

Oncogen Timișoara va produce în curând vaccinuri personalizate pentru anumite forme de cancer.

Potrivit declaraţiei, oferite în exclusivitate pentru Banatul Azi, de coordonatorul Institutului Oncogen, profesor doctor Virgil Păunescu, în prezent se poartă tratative avansate în această privință,  între experții institutului timișorean și boardul unei firme prestigioase din Marea Britanie.

„Suntem în negocieri avansate cu o companie britanică, cu reputație solidă în domeniu, cu care am semnat deja câteva acorduri de colaborare efectivă. În principiu, sperăm ca în curând să demarăm la Oncogen Timisoara producerea de vaccinuri personalizate pentru tratarea anumitor forme de cancer. Este vorba despre tratamente de ultimă generație, care se bazează pe cercetări avansate în domeniul imunoterapiei, care este, de câțiva ani încoace, piatra de încercare în tratamentul afecțiunilor oncologice”, a adăugat profesorul Virgil Păunescu.

virgil paunescu

De menționat că echipa condusă de profesorul timișorean, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timisoara, are o experiență apreciabilă în domeniul cercetărilor asupra celulelor  stem și nu numai, activitate care a debutat în urmă cu aproape 15 ani.

Institutul Oncogen din Timisoara a fost inaugurat la sfârșitul anului trecut și este rezultatul unui proiect din fonduri europene, în valoare de 12 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ