Timişoara va avea un nou stadion. Află ce se întâmplă cu Dan Păltinişanu! video

3436

Dacă nu are o sală polivalentă sau o arenă modernă, Timişoara va avea măcar un stadion nou. Autorităţile judeţene au început deja munca pentru realizarea documentelor necesare pentru a afla la ce sumă s-ar ridica investiţia.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, pe amplasamentul actualului stadion Dan Păltinişanu se va dezvolta un complex sportiv.

„În prezent, infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcțiunile curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale, în plus, limitează valorificarea potențialului municipiului Timișoara, principalul pol de creștere economică de interes național din vestul României în organizarea de evenimente sportive, culturale și de agrement la standarde europene. Mai mult, în anul 2021 Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, toate acestea arătând importanța realizării unui complex sportiv la nivel de standarde europene”, se arată în proiectul privind aprobarea studiului de oportunitate.

Autorităţile judeţene nu au decis încă dacă vor demola acrtualul stadion şi apoi vor construi unul nou sau vor menţine unele elemente de structură. Studiul de fezabilitate va fi cel care va spune cum şi unde se va construi viiztorul complex sportiv.

LĂSAȚI UN MESAJ