Timișoara va avea un mega parc sportiv și de congrese. Proiectul a fost prezentat la Munchen de Nicolae Robu-VIDEO

408

”Proiectul este extrem de important. Este cu adevărat un mega proiect. Un parc sportiv și de congrese al Timișoarei, un obiectiv complex. Parcul va avea un număr mare de entități în componența sa. Entitățile se vor a fi folosite în scopuri multiple. Poate pentu unii a părut ciudată ideea de parc sportiv, împreună cu cea de congrese, dar facilitățile parcului sportiv, pot fi folosite în organizarea congreselor”, spune Nicolae Robu.

Stadionul prevăzut în proiect va avea o capacitate de 42.000 de locuri, o sală polivalentă de 15.000 locuri, un bazin de înot olimpic, chiar și o cetate a gheții. Ideea construirii unui hotel, în cadrul proiectului, de asemenea, nu este exclusă. Integrat se va dispune de numeroase facilități, care fac potrivită și organizarea evenimentelor. Sala polivalentă va fi doată modern, așa cum se prezintă alte săli în lume.

Prezentarea proiectului la cel mai mare târg din Europa s-a bucurat de un real succes. După încheierea prezentării am stat de vorbă cu mai mulți reprezentanți ai unor firme, curioși de tot ce se întâmplă în Timișoara și desprea viziunea acestui obiectiv. Intenționăm să găsim investitori privați pentru realizarea acestui proiect, adaugă primarul orașului.

Terenul preluat pentru realizarea obiectivelor din proiect a fost concesionat prin competiție, împreună cu un caiet de sarcini, unde apare obligația de a se realiza obiectivele propuse. Cel care a câștigat licitația are obligația să realizeze obiectivele, după un anumit calendar. Totodată el își asumă administrarea lor, pentru a-și amortiza investiția. În caietul de sarcini există și o prevedere care asigură dreptul autoritățile locale de a putea demara evenimente proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ