Timişoara – un oraş mai verde şi mai curat

255

Timpul frumos din acest sfârşit de săptămână a scos din casă atât tinerii, cât şi bătrânii, dar nu ca să se plimbe. Aceştia s-au gândit că mediul ar mai trebuii îmbunătăţit. Furtuna a făcut destule ravagii, iar copacii scoşi din rădăcini sau distruşi. Ei trebuie înlocuiţi cu alţii, mai tineri.

S-au format în echipe şi au trecut la plantarea de copaci: Inedit, fiecare copac va purta numele celui care l-a sădit. Asociaţia Sfera Timişoarei a pus la dispoziţia doritorilor pomişori, unelte şi etichete, ca după plantare să fie legată eticheta cu numele plantatorului. Au zâmbit, au făcut gropi, au plantat pomişorul, au strâns gunoaiele din zonă. La final erau fericiţi că au petrecut o zi frumoasă în mijlocul naturii, departe de zgomotul şi vacarmul oraşului

Peste 3000 de copaci au fost distruşi şi smulşi din rădăcini la furtuna din 17 septembrie, iar echilibrul ecosistemului trebuie păstrat. Acest proiect de plantare este iniţiat de o companie privată şi organizat de Asociaţia Sfera Timişoarei în parteneriat cu Direcţia de Mediu a Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ