Timișoara trăiește! Bărbuț aduce primul succes în Liga I

244

ACS Poli Timișoara a spart gheața în Liga I de fotbal cu prima victorie stagională. Un spectaculos 3-2 în fața Craiovei concretizat în ultimul minut de cursa impresionantă a vitezistului Bărbuț.

Echipa lui Ionuț Popa a promis o altă prestație în teren după rușinea cu 0-5 din urmă cu câteva zile. Bănățenii au luptat pentru fiecare minge și au demonstrat tărie de caracter, reușind să revină de la 1-2 la 3-2 în ultimele 10 minute.

O primă repriză în care Craiova a fost echipa mai ofensivă, căutând deschiderea scorului. Cu amintirea rușinosului eșec contra Botoșaniului, Poli a preferat să aștepte cuminte șansa de a lovi pe faza a doua. Iar cu puțin noroc tactica le-a ieșit bănățenilor. Oaspeții și-au creat câteva ocazii, toate risipite însă.

Când toată lumea aștepta fluierul finalului de primă repriză a picat golul gazdelor. Bărbuț a ciupit un balon în fața fundașului oltenilor Acka și a fost faultat pe linia careului mare. Artean a transformat cu siguranță pentru 1-0.

Oaspeții au crescut presiunea la poarta lui Poli din debutul reprizei secunde și doar intervențiile inspirate ale lui Curileac la șuturile lui Măzărache și Ivan au păstrat avantajul fragil de pe tabelă. Avantajul lui Poli a rezistat până în minutul 61, atunci când Șeroni a avut o intervenție inutilă în propriul careu la incursiunea lui Ivan. Penalty și Zlatinski a refăcut egalitatea, 1-1.

Poli a făcut spațiul în față în căutarea golului care să o readucă în avantaj, iar Popovici a avut două oportunități pe care le-a irosit. Bănățenii au neglijat defensiva și în minutul 68 au fost prinși pe picior greșit de o fază rapidă ce l-a găsit pe Nuno Rocha în poziție de finalizare: 1-2.

În minutul 82 Șeroni a urcat cu mingea la picior până la 35 de metri de poarta adversă unde a găsit o angajare pentru Popovici, atacantul gazdelor fiind jenat de Popov în interiorul careului și centralul Robert Dumitru a dictat încă un penalty. A transformat același Artean pentru 2-2.

Poli a avut noroc în ultimele minute, la reluarea slabă a lui Gustavo din 10 metri. Din cornerul rezultat Bărbuț face o cursă de playstation din careul propriu până în cel al oaspeților, acțiune încheiată cu un gol frumos la colțul lung: 3-2!

Victorie mare pentru o echipă închegată pentru eșalonul secund. Poli urcă la -11 în clasamentul Ligii I și cel mai important primește un important imbold moral pentru următoarele etape.

ACS Poli: Curileac – Scutaru, Cânu, Șeroni, Vădrariu – Artean, Poparadu (min. 87, Roșu) – Sorescu (min. 74, Mailat), Croitoru, Cârtocea (min. 62, Popovici) – Bărbuț.

Craiova: Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Bancu (min. 58, Măzărache), Zlatinski, Băluță – Nuno Rocha, Rambe (min. 46, Gustavo), Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ