Timișoara smulge o remiză în ultima secundă

142

Politehnica Timișoara va schimba liderul clasamentului Ligii Naționale. Handbaliștii violeți au ținut în șah pe HC Dobrogea Sud Constanța, 19-19, în prima rundă a returului.

Studenții au obținut doar un punct în etapa a 14-a ceea ce îi va costa un loc în clasament. O remiză valoroasă dacă ținem cont de faptul că adversara lui Poli a fost nimeni alta decât formația de pe primul loc, HC Dobrogea Sud Constanța. Alb-violeții reușiseră în tur să învingă trupa de la malul mării.

Partida din sala Constantin Jude a fost decisă în ultima secundă, atunci când Simovic a transformat o aruncare de la 7 metri și a stabilit scorul final: 19-19 (9-12). Ștefan a fost inspirat și a scos lovitura de la 7 metri dintr-o fază ce nu anunța nimic atunci când mai erau 2 secunde pe tabelă.

Pentru Poli este maxim ceea ce a putut obține din această confruntare în care a fost condusă mai tot timpul pe tabelă, uneori chiar și cu 4 goluri (11-7). Un meci al defensivelor la înălțime, al portarilor în zi de inspirație și al nervilor tari. O partidă cu ultimele 10 minute în care s-a marcat de 4 ori.

Muntenegreanul Marko Simovic a fost principalul marcator al gazdelor, interul dreapta reușind 7 goluri, secondat îndeaproape de Lazarov cu 5 goluri.

Cu 19 puncte Poli rămâne provizoriu pe locul 7 însă foarte probabil va fi depășită de Steaua până la finalul etapei. În runda următoare violeții vor evolua pe terenul Dunării Călărași, în 10 decembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ