Timișoara ,,se sufocă”! Recensământ: la fiecare 2,6 locuitori ai orașului există o maşină

932

Numărul maşinilor înmatriculate în Timişoara depăşeşte 125.000. La acestea se poate adăuga un procent de 25 – 30% de mașini neînmatriculate în Timișoara și care circulă în oraș, spune primarul Timișoarei.

Potrivit primarului Nicolae Robu, raportat la numărul de locuitori ai Timişoarei, potrivit ultimului recensământ, asta înseamnă că la fiecare 2,6 locuitori ai Timișoarei este o maşină.

Cifra nu include autoturismele deţinute de timişoreni, dar înmatriculate în alte judeţe:

„Avem câte o mașină, nu la trei oameni pentru că Timișoara nu are 375.000 de locuitori are peste 320.000 de locuitori oficial, după datele de la ultimul recensământ. Deci, vă dați seama? La fiecare doi locuitori. Atenție, locuitori, adică orice cetățean de orice vârstă care la recensământul din 2011 a fost înregistrat. Adăugați aici, după estimarea mea, încă 25 – 30% mașini, cam atâtea sunt neînmatriculate în Timișoara. Mașini cu numere de Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad – mai puțin, Bihor – destul de multe”, a precizat edilul Timișoarei.

Primarul Nicolae Robu a spus că dezvoltarea infrastructurii din oraş trebuie realizată în forţă pentru că altfel “ne sufocăm în oraş”.

sursă: radiotimisoara.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.