Timișoara se mândrește cu o încă o premieră! De azi are transport public pe apă! Vaporașele au pornit Foto-Video

355
Timișoara este, de joi, primul oraș din România care oferă locuitorilor transport în comun pe apă.

Primul vaporaș a efectuat o cursă dis de dimineață, iar la bordul lui au urcat oficialități și călători. Pentru început sunt scoase pe traseu 3 ambarcațiuni care vor opri în cele 9 stații de pe Canalul Bega.

”Este o bucurie foarte mare că în sfârșit dăm drumul la transportul public pe Bega. Este al cincilea subsistem de transport public. Totul este gândit în concept intermodal. Sunt conexiuni cu divese mijloace de transport, de la o stație a unui subsistem, între stații ale altor subsisteme. Nu este realizată la scară globală această conexiune, dar ne preocupăm să avem în cât mai scurt timp de astfel de conexiuni. Vaporașele sunt foarte confortabile, au 50 de locuri. Începem cu 3 pentru că este un experiment, vrem să vedem care este cererea. Ne interesează, numeric, câți oameni urcă într-o stație și unde coboară”, a declarat Nicolae Robu.
O cursă costă 1 leu, biletele putând fi cumpărate de la bord. Vaporașele circulă de la ora 7:30 până la ora 18. În weekend se efectuează doar călătorii de agrement.

Vă reamintim că 7 vaporașe au fost cumpărate în 2016 de Primăria Timișoara cu 7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ