Timișoara Saracens atacă trofeul Cupei României!

687

Campioana e pregătită să câștige al șaptelea trofeu și să ducă la 7-0 scorul finalelor cu Baia Mare. ”Am ajuns la o maturitate care ne permită să abordăm cum trebuie aceste meciuri”, îi asigură căpitanul Stelian Burcea pe suporteri.

Prima finală a sezonului are loc sâmbătă, ora 18, pe arena Dan Păltinișanu și le pune față în față pe SCM Timișoara Saracens și CSM Știința Baia Mare. Cele două mari forțe ale rugbyului românesc joacă cea de-a șaptea finală a ultimilor 5 ani.

”Obiectivul principal al stagiunii a fost calificarea în grupele Challenge Cup, l-am îndeplinit. Al doilea obiectiv e calificarea în finală și câștigarea Cupei României. Este a șaptea finală cu Baia Mare în 5 ani. Avem 6-0. Vrem o victorie clară iar la final să nu existe voci care să o conteste.

Mă aștept la un meci disputat în care băieții să lupte pentru fiecare centimetru de teren. Pentru noi acesta este doar jumătatea decadei. Ne așteaptă meciurile internaționale care ne vor arăta cu adevărat care e nivelul nostru”, a explicat președintele Dușan Filipaș.

Sarazinii știu exact ce îi așteaptă în finala de mâine. ”Zimbrii” vor veni pe Dan Păltinișanu cu o dorință imensă de a întrerupe seria nefastă în duelurile din finală contra bănățenilor. ”Ei vor veni cu o foame de trofee foarte mare, dar noi vrem să le adâncim această stare. Știm că noi și Baia Mare suntem cele mai bune echipe din țară la ora actuală și era normal să jucăm finala.

A devenit un derbi al României și an de an ne luptăm pentru trofee. Noi am ajuns la o maturitate care ne permite să abordăm cum trebuie astfel de finale” a subliniat căpitanul Stelian Burcea.

Rugbiștii timișoreni au făcut un apel propriilor suporteri să vină la acest ultimul act ce în premieră se desfășoară în Banat. ”Merităm să avem suporteri cât mai mulți la un astfel de meci. Am demonstrat acest lucru și așteptăm cât mai mulți oameni să vină la acest spectacol”, a punctat Burcea. De altfel organizatorii acestei finale au programat câteva activități care să întregească acest spectacol.

Un concert al fanfarei, o paradă motociclistă, demonstrații de rugby ale copiilor se numără printre surprizele pregătite înaintea finalei.

Finala Cupei României începe sâmbătă, ora 18, pe stadionul Dan Păltinișanu. Confruntarea e transmisă la televizor de DigiSport, iar pe internet pe site-ul rugbytv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ